Марсилия най-после зарадва "Велодром"

Марсилия най-после зарадва "Велодром"

Под проливния дъжд на "Велодром" Марсилия измъкна трудна победа с 2:0 над гостуващия Страсбург и излезе на 4-о място в класирането на Лига 1. Бубакар Камара се разписа още в 3-ата минута, а в добавеното време Кевин Стротман от дузпа сложи точка на спора. Това беше едва втори домакински успех на френския гранд от началото на сезона.

Португалският наставник на ОМ Андре Вилаш-Боаш пусна в предни позиции Валер Жермен, Дарио Бенедето и Неманя Радонич, а отборът му започна много силно и рано-рано поведе. След центриране от статично положение защитата на Страсбург не можа да изчисти топката и Строотман подаде на Камара, който се изненада Матс Зелц с плътен удар до гредата.Марсилия имаше и други положения, а през второто полувреме заигра предимно на контраатаки. Гостите обаче не се примириха с неблагоприятния резултат и на няколко пъти бяха близо до изравняването.

Всичко приключи дълбоко в добавеното време, когато Мохамед Симакан извърши нарушение в наказателното поле, а Строотман добави към асистенцията си и гол за крайното 2:0.

Марсилия спечели за пръв път от средата на септември. Тимът има актив от 16 точки, а в следващия кръг му предстои голямото дерби срещу Пари Сен Жермен.

Страсбург остана на дъното с едва 9 точки, колкото има и Дижон. Елзасци ще се опитат да избягат от зоната на изпадащите в домакинството си на друг тим в криза - Ница.

ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти