ПСЖ раздаде 5 шамара в Белгия, Мбапе влезе като резерва и се развихри (видео+галерия)

Отборът на Пари Сен Жермен продължава по смазващ начин в груповата фаза на Шампионската лига след 5:0 при гостуването си на Брюж в среща от група “А”. След първите три двубоя възпитаниците на Томас Тухел имат три победи с обща голова разлика 9:0. Два гола на Мауро Икарди (7 и 63) и хеттрик на Килиан Мбапе (61, 79 и 83) “украсиха” таблото. Анхел ди Маия също беше на висота с цели три брилянтни асистенции.

Томас Тухел избра тризъбец с Анхел ди Мария, Мауро Икарди и Ерик-Максим Чупо-Мотинг.
В седмата минута лятната придобивка Мауро Икарди реализира попадение за 0:1. Анхел ди Мария центрира майсторски с външен фалц и аржентинецът засече топката на първа греда, наказвайки Симон Миньоле.
В 30-ата Кейлор Навас за малко да плати скъпо за своя неточност. Костариканецът не се ориентира добре и изрита топката в гърба на съперник. Кълбото за малко не влезе в мрежата. Въпреки че парижани се оттеглиха с гол преднина на почивката, по-добрият отбор през първото полувреме беше белгийският, който по-често атакуваше и притесняваше защитата на опонента си.
През втората част френският тим се развихри. Килиан Мбапе вкара хеттрик за по-малко от едно полувреме. В 61-ата той беше точен с глава при добавка след лошо избиване на Миньоле. Две минути по-късно Мбапе асистира на Икарди, който засече от осем метра в мрежата за 0:3.
В 79-ата Мбапе получи от Ди Мария, технично финтира защитник и вратар и насочи елегантно зад голлинията. В 83-ата отново Ел Фидео влезе в ролята на асистент. Той пусна превъзходен пас с външен фалц за Мбапе, който без затруднения реализира сам срещу вратаря за крайното 0:5.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти