Хебър е първият финалист в турнира за Купата на България (снимки)

Хебър е първият финалист в турнира за Купата на България (снимки)

Носителят на Купата на България по волейбол за 2019 година при мъжете Хебър (Пазарджик) ще защитава трофея си, след като се наложи над Монтана с 3:1 (21:15, 20:25, 25:18, 25:21) в първия полуфинал, който се игра в зала "Младост" в Бургас.

"Тигрите" показаха по-големия си опит във втората половина на мача. След като двата тима си размениха по един гейм, в третия и в четвъртия тимът от Пазарджик имаше категорично превъзходство и успя да се поздрави със заслужен успех.
Волейболистите на Монтана стартираха много стабилно, взеха първоначална преднина от три точки и диктуваха резултата до 12:9. В този момент Хебър намери верния път за противодействие и стопи пасива си, като на свой ред излезе напред с три точки 15:12. До края на първата част „тигрите“ съумяха да запазят темпото си и спечелиха гейма, като поведоха с 1:0.

Това амбицира още повече волейболистите на Монтана и те продължиха по-агресивно във втората част, като поведоха с 4:1. Хебър обаче отново навакса и играта тръгна равностойно до средата на гейма, след което мощният начален удар на монтанчани се оказа решаващ и проби посрещането на пазарджиклии. След серия от сервис на Радослав Попов, който записа и 2 аса, блокадата на неговите съотборници спря атаките на хебърци и Монтана поведе с 22:18. Разликата бе непреодолима и Монтана спечели гейма, като изравни 1:1. 

Пореден обрат настъпи в третата част, която бе ключова в мача. Съставът на Монтана не успя да зъдържи възходящата линия, а волейболистите на Хебър отново показаха потенциала си и поведоха ударно с 5:0 и 8:2. Дългата скамейка на Хебър и възможността на Атанас Петров за рокади в състава с равностойни играчи си каза думата, като „тигрите“ наложиха волята си с по-добра игра и поведоха с 2:1 гейма.

Това бе повратен момент, като противодействието на монтанчани бе пречупено. В четвъртата част пазарджиклии взеха първоначална преднина, поддържаха я докрай и се поздравиха с успех, а с това спечелиха мача само с един загубен гейм.

На финала волейболистите на Хебър ще играят с победителя от втория полуфинален сблъсък, който противопоставя домакините от Нефтохимик 2010 (Бургас) и Добруджа 07 (Добрич). Спорът за Трофея е на 19 януари (неделя) от 18:30 часа в зала „Младост“ в Бургас.

МОНТАНА - ХЕБЪР (ПАЗАРЗДЖИК) 1:3 (21:25, 25:20, 18:25, 21:25)
МОНТАНА: Максимилиан Талер, Миколай Сърнечки, Тодор Вълчев, Радослав Попов, Иван Латунов, Тодор Костов - Мартин Божилов (Денимир Димтров, Любомир Симеонов, Димитър Калчев, Стефан Чавдаров)
Старши треньор: ДАНИЕЛ ПЕЕВ
ХЕБЪР: Георги Братоев, Брадли Гънтър, Тодор Алексиев, Александър Ляфтов, Николай Къртев, Венцислав Рагин - Петър Каракашев-либеро (Александър Симеонов, Спас Байрев)
Старши треньор: АТАНАС ПЕТРОВ.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти