Пестелив Интер си тръгна щастлив от Разград (снимки+видео)

Интер излъга Лудогорец с 2:0 като гост в първия 1/16-финал от Лига Европа. Кристиан Ериксен (71) и Ромелу Лукаку (90+3) от дузпа изковаха ценния успех за "нерадзурите" в днешната среща. Неприятна новина за домакините от Разград дойде преди двубоя, след като стана ясно, че голмайсторът на "орлите" Клаудиу Кешерю няма да вземе участие в срещата заради контузия. При това положение атаката на българите бе водена от Якуб Шверчок.

На вратата на "орлите" застана Пламен Илиев, а пред него отбраната бе в следния състав - Антон Недялков, Георги Терзиев, Драгош Григоре и Сисиньо. В халфовата линия действаха Светослав Дяков и Абел Анисе, а по двете крила - Вандерсон и Каули. Зад Шверчок пък игра Марселиньо.

105 Лудогорец - Интер 0:2

За Интер на вратата застана Даниеле Падели, а тримата в защита пред него бяха Диего Годин, Андреа Ранокия и Данило Д’Амброзио. В халфовата линия действаха Кристиано Бираги, Кристиан Ериксен, Борха Валеро, Матиас Весино и Виктор Моузес. В атаката на “нерадзурите” пък бяха Лаутаро Мартинес и Алексис Санчес.

Лудогорец имаше шансове да поднесе изненада, тъй като Интер подходи доста пестеливо. Все пак "нерадзурите" показаха своята класа и изковаха успеха, без да хвърлят много сили. Италианският гранд удари и две греди чрез Алексис Санчес и Кристиан Ериксен.

Павел Върба преди битката с Интер: Лудогорец не се плаши от такива мачове (видео+снимки)
Павел Върба преди битката с Интер: Лудогорец не се плаши от такива мачове (видео+снимки)

“Нерадзурите” играха през есента в Шампионската лига, но не успяха да прескочат груповата фаза.

105 Лудогорец - Интер 0:2
Интер никога не бе печелил в България. “Нерадзурите” имаха равенство 1:1 срещу ЦСКА в знаменития полуфинал за КЕШ през 1967 година, а през 1975-а правят 0:0 с Етър във Велико Търново. И в двата случая италианският колос излиза краен победител. Единствената победа на Лудогорец на 1/16-финалите в Лига Европа пък е срещу друг тим от Ботуша - Лацио. Преди 6 години разградчани постигнаха престижен успех в Рим с 1:0, а на реванша в София завършиха 3:3 и елиминираха италианския си съперник.
Първата сериозна опасност дойде във втората минута на мача и тя бе пред вратата на Лудогорец. Центриране на Виктор Моузес от десния фланг бе зле изчистено от защитник на "зелените". Топката попадна в Кристиано Бираги, който шутира, но топката бе парирана от Георги Терзиев и излезе в корнер. В следващите минути отборът на Лудогорец изнесе играта напред и организира две добри атаки, едната завършила с корнер в полза на "орлите". В нея Вандерсон завъртя добре Андреа Ранокия, но защитникът възвърна позицията си и изчисти в ъглов удар. В 18-ата минута удар на Матиас Весино от далечна дистанция прелетя високо над вратата на Лудогорец. В 22-ата минута Лаутаро Мартинес влезе остро в краката на Георги Терзиев, за което получи жълт картон. Това означава, че нападателят ще пропусне реванша в Милано заради натрупване на картони. Три минути по-късно Пламен Илиев се отчете с много важно спасяване. Виктор Моузес финтира Недялков, центрира в наказателното поле, а там Кристиано Бираги засече от воле. Националният страж обаче бе на висота и успя да парира силния шут. В 43-ата минута Драгош Григоре получи жълт картон заради безразсъдното си влизане в краката на Моузес, който се опита да го преодолее технично на тъча. С това изтекоха и първите 45 минути на мача на "Хювефарма Арена", в които играта бе равностойна, но Интер достигна то две голови положения.Второто полувреме започна силно за отбора на Интер. В 50-ата минута Алексис Санчес засече центриране по земя на Мозуес, а топката се отби в крака на Драгош Григоре. Пламен Илиев някак си успя да блокира рикошета и топката срещна лявата му греда а оттам кълбото излезе в ъглов удар. От последвалия корнер Андреа Ранокия се извиси над всички, но ударът му с глава бе неточен. Веднага след това и Лаутаро Мартинес стреля над вратата от далечна дистанция.
В 63-ата минута Пламен Илиев отново отказа атакуващите футболисти на Интер. Този път стражът показа рефлекс при опасен шут на Кристиан Ериксен от границата на наказателното поле, който бе насочен точно в долния ляв ъгъл на вратата. Илиев обаче успя да блокира с блестящ плонж.
Още в следващата минута Антонио Конте прибегна до смяна. В игра влезе Ромелу Лукаку на мястото на Лаутаро Мартинес. В 66-ата минута Антон Недялков центрира топката отляво, а тя спря в Данило Д'Амброзио. Карлос дел серо Гранде получи информация от колегите си, които се занимават с ВАР, че играчът на Интер е бил с прилепена ръка и дузпа не може да бъде отсъдена за българския тим. В 71-ата минута Интер стигна до гол във вратата на Лудогорец. Негов реализатор бе Кристиан Ериксен, който получи подаване от Лукаку на пеналтерията и с мощен шут не остави шансове на Пламен Илиев. Само 60 секунди по-късно Ериксен разтресе напречната греда с нов силен шут.
105 Лудогорец - Интер 0:2

В добавеното време на мача Интер получи дузпа след сигнал от ВАР. Съдията Дел Серо Гранде отиде да гледа монитора за игра с ръка в наказателното поле на Лудогорец от Абел Анисе и посочи точката. Зад топката застана Ромелу Лукаку, който прати Пламен Илиев в обратния ъгъл и оформи крайното 2:0 в полза на гранда от Милано.

Лига Европа, 1/16-финали:
ЛУДОГОРЕЦ - ИНТЕР 0:2
0:1 Кристиан Ериксен (71)
0:2 Ромелу Лукаку (90+3 д)

Състави:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1):

23. Илиев, 3. Недялков, 5. Терзиев, 21. Григоре, 4.Сисиньо, 18. Дяков, 12. Анисе, 95. Каули, 88. Вандерсон, 84. Марселиньо, 10. Шверчок

Старши треньор: П. Върба

ИНТЕР (3-4-1-2):

27. Падели, 2. Годин, 13. Ранокия, 33. Д’Амброзио, 34. Бираги, 24. Ериксен, 20. Валеро, 8. Весино, 11. Моузес, 10. Мартинес, 7. Санчес

Старши треньор: Ант. Конте

СЪДИЯ:

Карлос дел Серо Гранде (Испания)

СТАДИОН:

“Хювефарма Арена”

НАЧАЛО:

19:55 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти