Левски уреди национал от Славия преди дербито с "белите"

Отборът на Левски привлече националния вратар на Славия Георги Герогиев по-малко от 48 часа преди дербито между двата тима на "Герена" от 23-ия кръг на шампионата. Това обяви собственикът на клуба Венцеслав Стефанов, а малко по-късно и 26-кратните шампиони на България потвърдиха трансфера. 31-годишният страж, който бе титуляр в последните три мача на България под ръководството на Георги Дерменджиев, парафира за 2,5 години с новия си клуб. Юношата наа "сините", който няма нито един мач за първия тим, се завръща в родния си клуб, след като е играл в 13 клуба и общо в три държави - България, Иран и Молдова.

"Георги Георгиев вече е играч на Левски. Официализирахме трансфера. Имахме договорка с Георги, неговият договор изтича през лятото. Няма какво да го спирам. Освен това, нали сега е мода да се помага на Левски. Така и ние помагаме на тях. В Славия имам останалите трима най-добри вратари - Георги Петков, Антонис Стергиакис и Светослав Вуцов. Георгиев е на 32 години няма как да му правим спънка или да чакаме трансфер от него. Той вече е играч на "сините" и няма да играе повече за Славия. Ние се готвим за мача на "Герена", като се надявам отново да ги победим", сподели Стефанов пред Sportal.bg.


През този сезон Георгиев има 17 мача в еfbet Лига с екипа на "белите". Роденият през 1988 година вратар ще се бори за титулярно място на "Герена" с Милан Миятович, Николай Михайлов и Петър Иванов. 

През 2007 година стражът става част от Свиленград, след което преминава през тимовете на Локомотив (Мездра), Миньор (Раднево) и Сливен. През 2011 година заминава за Молдова, където се състезава за Тираспол и Шериф. От 2015 година носи екипите на иранските Нафт Масжет и Гостареш Фулад. Изкарва един сезон в Ботев (Пловдив), след което се завръща в Молдова, за да облече екипа на Дачия. От 2018 година е в България. Той минава през Пирин (Благоевград), Верея и Славия.

Интересното е, че Георгиев вчера получи наградата за играч на 21-ия кръг в еfbet Лига за изявите с екипа на Славия му срещу Арда, а в 23-ия кръг на първенството може да дебютира с фланелката на Левски срещу досегашните си съотборници в най-старото столично дерби.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти