Oфициално: Върнан Анита подписа с ЦСКА-София

Oфициално: Върнан Анита подписа с ЦСКА-София

Отборът на ЦСКА-София подсили редиците си с нидерландския полузащитник Върнан Анита. Халфът премина успешно медицински прегледи и подписа договор до края на сезона, след което при взаимно съгласие на страните контрактът може да бъде удължен.

Анита идва с много сериозна визитка и богат опит на най-високо ниво. Той е продукт на школата на Аякс, след което записва за представителния тим над 150 мача и 7 гола във всички турнири. С амстердамския гранд печели 2 шампионски титли, 3 национални трофея и още толкова Суперкупи на страната.

През 2012 година Анита преминава в английския Нюкясъл, с който в продължение на 4 сезона изиграва 106 срещи във Висшата лига, а през 2016/17 завоюва с тима и първото място в Чемпиъншип.

Общо в актива му за "свраките" личат 155 срещи, в които се разписва три пъти. Кариерата му на Острова продължава в Лийдс, а за последно Анита се състезава в Ередивизие с екипа на Вилем II.

Халфът има участия във всички национални гарнитури на Нидерландия. С юношите до 17 години дори печели бронзов медал на Световно първенство в Перу през 2005 г. За "А" отбора на "лалетата" участва в 3 двубоя като през 2010-а е в проекто-състава за Мондиала в ЮАР.

"Много съм щастлив, че нещата се развиха добре и ще играя за ЦСКА. Амбициран съм бързо да се интегрирам в състава и да помогна с опита си да спечелим трофей този сезон. Всички ме приеха много радушно и смятам, че няма да имам проблеми с адаптацията. Физически се чувствам добре, тъй като през последните месеци тренирах усилено с родния си тим Аякс", бяха първите думи на Върнан Анита пред клубния сайт на "червените".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти