Вутов разклати сериозно стола на Тони Здравков, Лудогорец разочарова и срещу Ботев (Пд)

Шампионът Лудогорец във втори пореден мач разочарова с изявите си, като отново не постигна победа в Първа лига. "Орлите" стигнаха само до 1:1 в първото си домакинство за годината срещу Ботев (Пловдив) от 22-ия кръг на първенството. На "Лудогорец Арена" Джоди Лукоки даде аванс на "зелените" в 47-ата минута, докато Антонио Вутов беше точен в 68-ата минута, като донесе първа точка на "канарчетата" в Разград от дълго време. Юношата на "сините", който получи червен картон в последната минута за обида към съдията, разклати сериозно стола на Антони Здравков. Интересното е, че специалистът е много близък с нападателя, като го наложи в Левски, когато той беше едва на 16 години, а след това и в младежкия национален отбор.

Седемкратните шампиони на България обаче след слабите игри в контролите в Турция записаха едва две точки срещу Верея и "канарчетата", което няма как да се хареса на собственика Кирил Домусчиев. По-големият проблем е, че тимът не убеждава с играта си, въпреки че отново бяха пропуснати отлични възможности за гол, а Даниел Кайзер на няколко пъти показа класа след почивката.

9 Лудогорец - Ботев (Пловдив) 1:1

В тима на шампионите имаше само една промяна от равенството 0:0 с Верея. Капитанът Светослав Дяков пропусна мача, като бе заменен от Лукас Саша. Тони Здравков, който със сигурност е отнесъл доста критики от Кирил Домусчиев, не можеше да разчита на Дяков и контузения Серкан Юсеин. Пламен Илиев дебютира пред новите си фенове. Сисиньо, Козмин Моци, Рафаел Фостър и Антон Недялков бяха защитниците на "зелените", а Лукас Саша и Яцек Горалски дефанзивните полузащитници в схемата 4-2-3-1. Джоди Лукоки, Марселиньо и Вандерсон играха зад голмайстора на първенството Клаудиу Кешерю.

При "канарчетата" също имаше една промяна от успеха с 1:0 над Славия. Треньорът на гостите Николай Киров заложи вместо центъра нападателя Феребори Доре на халфа Васил Шопов. Антонио Вутов пък беше изпратен на върха на атаката. Пред вратаря Даниел Кайзер започнаха Джонатан Перейра, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров и Еберт Кардосо. Радослав Терзиев и Лъчезар Балтанов бяха опорните халфове, а Тодор Неделев, Шопов и Антон Карачанаков действаха зад Вутов.

9 Лудогорец - Ботев (Пловдив) 1:1

Играчите на

Антони Здравков

са в серия от 19 поредни мача без загуба. Освен това те разполагат с най-силното нападение с 43 отбелязани гола до момента. Тимът остана лидер с 53 точки, въпреки петото равенство за сезона, но никога досега не са тръгвали толкова слабо през пролетния дял от сезона в шампионата.

Още в първата минута домакините можеха да поведат в резултата. След хубав пробив на Вандерсон отляво Кайзер се намеси добре и изпревари Лукоки. В 7-ата минута Неделев стреля от фаул, но Илиев плонжира и изби. Минута по-късно Кардосо също стреля от над 20 метра, но вратарят на "орлите" без проблем спаси.

Последва изстрел на Вандерсон извън целта. В 30-ата минута Шопов стреля над вратата от добра позиция в наказателното поле.

9 Лудогорец - Ботев (Пловдив) 1:1

Най-добрата възможност за шампионите дойде в 37-ата минута, когато Лукоки отлично преодоля двама бранители на десния фланг и центрира към Вандерсон, който на няколко метра от голлинията прати топката в аут с левия крак.

Буквално секунди преди почивката "канарчетата" имаха още един добър шанс, тъй като Недялков се подхлъзна в малкото наказателно поле, но играчите на Ботев се засуетиха и не успяха да завършат с удар към вратата на шампионите.




През втората част Лудогорец вдигна оборотите, което даде мигновено резултат. Още в първата атака Недялков центрира добре към Лукоки, който направи нещо между удар и подаване, което беше парирано от Кайзер. Секунди по-късно обаче левият бранител центрира още по-добре и Лукоки този път беше точен от няколко метра за 1:0. Попадението беше негово пето през тази кампания и общо 19-то за клуба

.

В следващите минути домакините контролираха събитията на терена. Лукоки пропусна сам срещу вратаря на удвои, а след него и Вандерсон беше изпреварен пред гола. Атанас Зехиров дебютира за гостите в 57-ата минута, когато влезе на мястото на Шопов. Доре пък се появи вместо Карачанаков.

Голмайсторът на елита Кешерю отново не беше на висота, а освен това се контузи, като трябваше да бъде заменен от Якуб Шверчок в 66-ата минута.

Буквално 100 секунди след това Антонио Вутов матира своя бивш съотборник Пламен Илиев. Техничарят се разписа с хубав удар от въздуха след отлично центриране на Тодор Неделев с десния крак. Вутов прати топката в земята, тя отскочи и прехвърли Илиев, който беше с шапка заради силното слънце над Разград, и влезе в мрежата за 1:1. Голът е рекорден шести в една кампания за 22-годишния играч, който се разписа за втори пореден път през 2019 година и отново след страхотна асистенция на Неделев.

Адриан Попа смени голмайстора на "орлите" в този мач, настанявайки се на дясното крило.



Последва натиск на Лудогорец, но Кайзер отказа "зелените". Вратарят първо парира удар Шверчок, при добавката Вандерсон пое топката и стреля силно, но стражът отново парира. Еберт Силва, който се размина с втори картон, беше заменен от Филип Филипов, а Абел Анисе смени Саша. Десет минути преди края Горалски нахлу добре в наказателното поле, но ударът му беше спасен за пореден път от Кайзер, докато скамейката на домакините скачаше за гол.

9 Лудогорец - Ботев (Пловдив) 1:1

Постепенно Ботев отстъпи изцяло инициативата, а центриранията от фаулове и ъглови удари пред вратата на Ботев следваха един след друг, но гол не падна и след изстрел на Шверчок с глава в 91-ата минута.

Секунди след това за фаул на Зехиров срещу футболист на шампионите, Кристиан Димитров бе санкциониран с жълт картон заради протест, като ще бъде наказан за мача с Верея. Вутов също отиде да се разправя със Станислав Тодоров и получи картон, но продължи с протестите, което му донесе червен картон. Така и той ще пропусне мача с аутсайдера на първенството.

Времето до последния съдийски сигнал беше прекалено малко и Лудогорец не успя да се възползва от численото си предимство.

Шампионите гостуват на Черно море, като визитата на "Тича" през уикенда може да се окаже решаваща за бъдещето на Здравков.  Станислав Манолев гледа мача от трибуните с Дяков и Юсеин. Бившят футболист на ЦСКА-София ще може да дебютира срещу "моряците".



Първа професионална лига, 22 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

1:1
1:0 Лукоки (47)
1:1 Вутов (68)

ЛУДОГОРЕЦ:

Пламен Илиев, Сисиньо, Козмин Моци, Рафаел Фостър, Антон Недялков, Яцек Горалски, Лукас Саша, Марселиньо,  Джоди Лукоки, Вандерсон, Клаудиу Кешерю

БОТЕВ (ПД):

Даниел Кайзер, Джонатан Перейра, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Еберт Кардосо, Радослав Терзиев, Васил Шопов, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Антон Карачанаков, Антонио Вутов

Стадион:

“Лудогорец”, Разград

Съдия:

Станислав Тодоров


МИНУТА ПО МИНУТА
СЪСТАВИТЕ ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛУДОГОРЕЦ
ВСИЧКИ МАЧОНЕ НА БОТЕВ (ПД)
ВСИЧКИ МАЧОВЕ ОТ 22-ИЯ КРЪГ
ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти