Историческият мач в Кърджали беше прекъснат в четвъртата минута и отложен с 24 часа (видео)

Историческият мач в Кърджали между Арда и Ботев (Пловдив) от първия кръг на efbet Лига беше прекъснат в 4-ата минута, след което отложен с 24 часа, от рефера Станислав Тодоров. Градът от Южна България се готвеше са голям празник - дебюта на "сините" в елита на родния футбол, но поройният дъжд, който се изля над "Арена Арда" минути преди мача, буквално наводни терена. Главният съдия реши срещата да започне, но много тежките атмосферни условия не позволяваха да се играе футбол. Дъждът се изливаше все по-силно, а топката не можеше да се движи по терена, което накара Тодоров да прибере футболистите в съблекалнята още в 4-ата минута.

Малко след това стана ясно, че срещата е отложена с 24 часа, тъй като на стадион "Арена Арда" няма осветление, което не позволяваше възможността двубоят да се премести с два часа, ако дъждът спре. Правилникът гласи, че мачът трябва да стартира в 18:30 часа на 14 юли, но от 4-ата минута. Официално от БФС и телевизията, предаваща срещите от efbet Лига, ще обявят в колко часа ще бъде подновен мача на 14 юли.

14 Арда (Кърджали) - Ботев (Пловдив)

"Най-важно е здравето на играчите. Опитахме да видим дали може да се играе, но теренът се наводни и бяхме принудени да прекратим срещата. Трябва да подновим двубоя след 24 часа от 4-ата минута, но ще видим сега телевизията и БФС, тъй като има и друг мач по същото време", сподели реферът Тодоров.

Делегатът на мача Райчо Райчев също заяви, че здравето на играчите е най-важното и затова е взето това решение.

"До последно искахме тази среща да се играе. Стадионът беше пълен, много фенове и от Ботев, но се наложи да се прекрати. Утре от 18:30 часа срещата ще бъде подновена, като стартира от 4-ата минута.. Теренът е много наводнен, а здравето на играчите е най-важно. Не е проблем в осветлението, за да се играе днес, ами това, че теренът не става за игра", сподели Райчев.

Първоначално се очакваха над 10 000 зрители по трибуните, а само половин час преди мача грееше слънце, но след това изведнъж се изля порой, който наводни, както терена, така и трибуните.

Наставникът на домакините Стамен Белчев заложи на цели седем нови попълнения, а едва четирима от играчите, които спечелиха промоцията, започнаха от първата минута Това бяха Иван Караджов, Пламен Крумов, Иван Коконов и Деян Лозев. Чужденците бяха петима - Дарко Глишич, Зоран Гаич, Аморим, Роман Ховсепян и Илиша Сам, а Венцислав Василев и Емил Мартинов бяха останалите титуляри.

Новият треньор на Ботев (Пловдив) Желко Петрович дебютира в България, залагайки на трима от пристигналите през лятото играчи. Това бяха вратарят Георги Аргилашки, Филип ван Арнем и Тейлон Кореа. Останалите титуляри бяха Филип Филипов, Кристиян Димитров, Димитър Пиргов, Едберт Кардосо, Лъчезар Балтанов, Радослав Терзиев, Тодор Неделев и Антон Карачанаков.

За малкото време на терена Ботев имаше една възможност, но капитанът на домакините Пламен Крумов с хубав шпагат изби топката преди Тейлон да стреля към вратата на Караджов.

Агитките и на двата състава пък подкрепяха любимците си още през загрявката.

АРДА - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 0:0, прекъснат в 4-ата минута

АРДА:

1. Караджов, 21. Василев, 12. Глишич, 20. Лозев, 71. Крумов, 5. Гаич, 30. Аморим, 27. Мартинов, 8. Ховсепян, 17. Коконов, 45. Сам

БОТЕВ (ПЛОВДИВ):

33. Аргилашки, 28. Филипов, 5. Димитров, 3. Пиргов, 66. Кардосо, 17. Балтанов, 18. Терзиев, 20. Ван Арнем, 8. Неделев, 9. Тейлон, 71. Карачанаков

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти