Благотворително бягане в подкрепа на хората с аутизъм тази събота

Благотворително бягане в подкрепа на хората с аутизъм тази събота

Фармацевтичната компания Актавис е основен спонсор на благотворително бягане в четирите най-големи града в страната - София, Варна, Пловдив и Бургас, организирано от сдружение „5km run“, което ще се проведе на 25 октомври (събота) 2014 г. от 10.00 ч.

Целта на благотворителната акция е събиране на дарения в помощ на хората с аутизъм в България под мотото „Сам, но не самотен“. Освен като основен спонсор, Актавис ще дари допълнителни финансови средства в помощ на хората с аутизъм в България, които имат нужда от специална рехабилитация и интеграция.

Всички финансови средства ще бъдат разпределени за организациите в четирите града, грижещи се за хора с аутизъм: Асоциация Аутизъм за София и Бургас, „Карин дом“ за Варна и „Паралелен свят“ - Пловдив.

Благотворителното бягане на 5-километровата отсечка ще стартира едновременно в София, Пловдив, Варна и Бургас по традиционните трасета на 5km run:
София – 10.00 ч. - Южен парк, основна алея, паметникът с гълъбите
Пловдив – 09.00 ч. - Старт на Гребната база, пред трибуните
Варна – 10.00 ч. - Старт под Летния театър в Морската градина
Бургас – 10.00 ч. - До Пантеона в Морската градина

Всички граждани, подкрепили благотворително акцията чрез своите дарения, които ще се осъществяват на трасетата, ще получат специално изработени за целта фланелки.

Актавис има утвърдена и дългосрочна политика в подкрепа на спорта, защото за компанията спортът означава здраве. Подкрепата от страна на Актавис на тази благородна инициатива ще мотивира по-активния, здравословен начин на живот и ще подпомогне хората с аутизъм в България.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти