Юбилейно бягане на 5 км с ненадминатия за 30 години национален шампион Евгени Игнатов

Юбилейно бягане на 5 км с ненадминатия за 30 години национален шампион Евгени Игнатов

В събота, 18 април, от 900 часа в Южния парк в София  над 300 души ще пробягат 5 км в компанията на Евгени Игнатов – най-бързият на тази дистанция българин. Със своето постижение от 13:13 Евгени държи рекорда вече почти 30 г.

Бегаческият празник е по случай втората годишнина на 5kmrun.bg, сдружение с нестопанска цел за ежесъботни 5 км бягания, свободно и безплатно организирани за хора от всички възрасти.
Началото е поставено в Южния парк, като сред първите 72-ма участници петима имат вече над 100 бягания, а други осемдесет – над 50. Скоро след това се включват и ентусиасти от Варна, Бургас и Пловдив. Статистиката е впечатляваща, особено за нашите географски ширини:
- 286 бягания в четирите града;
- 25 210 участника пробягали общо над 126 000 км;
- общо време на бягане 1 година, 3 месеца, 28 дена, 1 час, 8 минути и 5 секунди;
- над 6 200 регистрирани участника.



Организираното бягане, наред с приятната компания и високия състезателен дух, има и редица други предимства. Специализиран софтуер дава пълна картина на представянето на всеки бегач – време, място в общата и във възрастовата група, личен рекорд, възрастово постижение (личното постижение като процент от световния рекорд, поставен от мъж или жена на тази възраст).

Бяганията се организират от 9:00 часа всяка събота, независимо от атмосферните условия, в София – Южен парк, Варна – Морска градина, Бургас – Морска градина и Пловдив – Гребен канал. Участието е напълно безплатно. В работата си 5kmrun разчита предимно на доброволци и спонсори.

Вече 30 години националният шампион на бягане с дистанция 5 км очаква някой да му отнеме титлата. Имате този шанс в събота, 18 април, от 9:00 часа в Южния парк в София. Освен снимки и автограф от именития спортист ви очаква огромна торта, награди от нашите спонсори и много изненади.

За повече информация за събитието, моля обръщайте се към Георги Станоилов на 0888 912 670, email: office@5kmrun.bg. Обща информация за 5kmrun можете да намерите на 5kmrun.bg.


Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти