Митко Ценов и Милица Мирчева спечелиха нощния маратон в София

Митко Ценов и Милица Мирчева спечелиха нощния маратон в София

Рекорден брой участници се включиха в първия нощен маратон в София. Нощното бягане, организирано от adidas и 5kmrun, e първото по рода си събитие в столицата. Маратонът се проведе на 17 септември на бул. "Брюксел", който беше затворен специално по повода.



Не беше изненада, че с най-добро време при мъжете финишира Митко Ценов (15 мин. и 27 сек.), а при жените най-бърза беше Милица Мирчева (16 мин. и 48 сек.). Първенците получиха специална награда от adidas – най-новите обувки за бягане Ultra BOOST, а финиширалите на второ и трето място при мъже и жени бяха наградени със спортни дрехи и аксесоари. Всички предварително регистрирани участници в нощния маратон получиха сет от продукти за по-безопасно бягане в условия на намалена видимост.



Нощното бягане се осъществи с подкрепата на Столична община и е част от съвместната инициатива на adidas и 5kmrun за създаване на по-добри и безопасни условия за спорт и бягане в тъмната част на денонощието, предвид настъпващото зимно часово време. В рамките на същата инициатива през 2014 г. adidas и 5kmrun организираха две нощни бягания – в Пловдив и Бургас.



Допълнителна информация за останалите инициативи на adidas ще откриете на адрес: http://news.adidas.com/BG

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти