Веригата бягания 5kmrun навърши три години

Веригата бягания 5kmrun навърши три години

Поредното бягане №152 на 5kmrun в София събра рекорден брой участници – 539 души. Най-бърз на 5-те километра по обиколката в Южния парк бе участникът на олимпийски игри ски бегачът Андрей Гридин със 17:10 мин. При жените първа завърши ориентировачката Мая Недялкова с 18:28 мин, която е и 9-та в общото класиране. След участниците за пореден път бе и Цветелина Кирилова, национална рекордьорка на 1000 м.

Специален гост бе друга именита наша атлетка – Даниела Йорданова, бронзова медалистка от световното първенство в Осака`2007, бронзова медалистка от световното първенство в зала във Валенсия`2008, бронзова медалистка от европейското първенство в Гьотеборг`2006 на дистанцията 1500 м. Тя поздрави участниците и раздаде автографи, но не бяга, защото я измъчва травма.
След финала участниците се подкрепиха с парче от огромната торта по случай рождения ден. Бяха раздадени и подаръци от спонсорите.

Бягането на 5 километра се провежда всяка седмица в София, Пловдив, Варна и Бургас. Напълно безплатно е. Могат да участват всички, независимо от подготовката. Важно е удоволствието от бягането и разбирането, че спортът означава здравословен начин на живот в този наш толкова нездравословен свят. Времето се засича и веднага се качва в интернет, така че всеки може да следи прогреса си. Подобни прояви има на много места по света. За трите години от началото на своето съществуване състезанието спечели много почитатели и любители на бягането. Има и други прояви, като състезания на по-дълги дистанции, които се провеждат веднъж месечно, бягане за деца на 2 км, специална "Рънинг академия", тематични и благотворителни бягания, щафети. Организатор е 5kmrun, а човекът, който движи всичко това, е Георги Станоилов.

Всеки може да се запише за участие на www.5kmrun.bg. Единственото, което Ви трябва, е спортен екип и желание.

Източник: atletikabg.com

Снимка: Фейсбук страница на 5 kmrun

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти