Пойет: Челси е като Реал М - играе като шампион само в някои моменти

Пойет: Челси е като Реал М - играе като шампион само в някои моменти

Бившият халф на Челси и настоящ мениджър на Бордо Густаво Пойет коментира предстоящите мачове от Шампионската лига между лондончаните и Барселона в интервю пред испанския в. “Марка”.

Как предвиждате сблъсъка на Челси с Барселона?
Виждам един дестабилизиран Челси, който се затруднява, а при тях това се случва прекалено често след спечелване на титлата - на следващия сезон нещата се объркват. Така стана при Карло Анчелоти, Жозе Моуриньо, а сега и при Антонио Конте. Миналия сезон Челси бяха силни и стабилни, а сега не знаеш какво ще стане. Понякога губят с 0:3 у дома и по това си приличат с Реал Мадрид - играят като шампиони само в определени моменти.

Защо Челси толкова затруднява Барселона?

В тези мачове те играят защитно, като този стил на игра идва заедно с тактиците, които са работили там. Италианските специалисти и Моуриньо залагат на отбрана в центъра на терена и това затруднява играта.

Меси и Азар ще направят ли разликата?

Сигурен залог е, че Лионел Меси ще се представи добре, но невинаги това е така с Еден Азар. Трябва да видим какво ще направи той, което зависи от това дали Конте ще му даде свободата да играе отляво.

Изглежда като светотатство за Валверде да изостави схемата 4-3-3. Защо това работи?

Това е голямо доказателство за работата на Валверде. Той е изградил тим, който играе с различна схема, допреди смятана за безуспешна. Намерил е правилната формула, без да се влошат резултатите.

“Блаугранас” ли са фаворитът в тези двубои?

Да, ако погледнем формата им и класирането им в първенството.

Може ли Меси да бъде спрян?

Схемата на Челси с трима централни защитници и двама халф-бекове ще се опита да го блокира в централната зона. Там ще има прекалено много тела и ще е интересна тактическа битка. Сега гледам на тези мачове от тактическа гледна точка.

Мислите ли, че Луис Суарес е най-добрият нападател в света?

Луис е нападател, който бих искал да имам в състава си. Разбирам футбола по същия начин, по който и той го прави. Ако стъпя на терена, то тогава трябва да спечеля. Той винаги намира начин да победи и това го прави специален и типичен уругваец. За мен той е най-добрият голмайстор, може би не технически, а по отношение на нагласата.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички