Бенитес: Сегашният отбор на Ливърпул е по-добър от онзи, който спечели в Истанбул

Бенитес: Сегашният отбор на Ливърпул е по-добър от онзи, който спечели в Истанбул
Бившият мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес вярва, че актуалният състав с невероятното атакуващо трио е със сериозни предимства за спечелването на Шампионската лига. Според него днешният Ливърпул разполага с много повече класа от онзи отбор, който спечели турнира през 2005-а година в истанбулската драматична нощ.
Нападателите Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане са изработили заедно 29 гола в елитния европейски клубен турнир, преди да стигнат до заключителния мач в Киев в събота.
"Ние постигнахме това, което постигнахме. Всички говорят за Чудото от Истанбул, но този отбор, сегашният, е по-добър", заяви Бенитес, който изведе "червените от Анфийлд" до петата им европейска корона. Тогава отсъпвайки с 0:3 на почивката на Милан, те стигнаха до равенство 3:3 и спечелиха с дузпи.
"Ние имахме Стиви, разбира се, както и няколко други футболисти с класа и опит. Ние имахме играчи, които работеха здраво, имахме добър баланс", казва още наставникът на Нюкасъл.

Този отбор също има добър баланс, но отпред имат трима футболисти, които могат да направят разлика срещу всеки един съперник. И не е един, а са трима. И ако говорим за бюджети, аз похарчих за отбора 20 милиона. А днес се харчат много, много повече пари, добави Бенитес.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти