Ловрен: Ван Дайк ме направи по-добър футболист

Ловрен: Ван Дайк ме направи по-добър футболист
Централният защитник на Ливърпул Деян Ловрен заяви, че когато играе с Вирджил ван Дайк в тази зона на терена му помага да повишава увереността си и двамата могат да спрат нападателите на Реал (Мадрид) в съботния финал в Шампионската лига.
Двамата заиграха един до друг след контузията на Жоел Матип в началото на април, а пристигането на Ван Дайк за 75 милиона паунда промени всичко. От 28 получени гола в 23 мача преди идването на холандеца, те имат допуснати едвa 10 в 15 мача. И заедно с налагането на вратаря Лорис Кариус и на левия бранител Анди Робъртсън, отбраната на "червените" изглежда вече по съвсем друг начин.
"Винаги е добре да получиш качество и класа до себе си, а Вирджил определено носи тази класа, която ни трябва. Той помогна на целия отбор да подобри играта си в защита и даде спокойствие с действията си, казва Ловрен, описвайки влиянието на холандския играч върху тима.
"Аз лично се чувствам много по-уверен, още повече като знам как до мене имам един сигурен партньор. Още в Саутхамптън той показа, че е един от най-добрите защитници във Висшата лига. Другото хубаво нещо е, че не се нуждаем от много време, за да постигнем синхрон", допълва 28-годишният Ловрен.
С две години по-млад, роденият в Бреда играч има сходен път с Ловрен. И двамата са минали през Саутхамптън преди да пристигнат на " Анфийлд". "В момента Вирджил е най-скъпият защитник в света и тази оценка е както заслужена, така и напълно реална".
Двамата обаче ще се изправят срещу атаката на Реал Мадрид, която е вкарала 30 гола през този сезон в Шампионската лига.

"Това е един мач. Най-вероятно 90 минути. Никога не знаеш какво може да стане, затова трябва да си подготвен за всичко. Трябва да бъдем себе си и да се подготвим на 100 процента. Ние знаем, че Реал е топ, топ-отбор, казва още роденият в Босна и Херцеговина хърватски национал".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти