Алегри: Не сме обсебени от Шампионската лига

Алегри: Не сме обсебени от Шампионската лига

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри отрече отборът да е обсебен от идеята да триумфира в Шампионската лига, като коментира и тазседмичните мачове от турнира.

“Преди всичко, трябва да мислим за утре и след това да преминем към следващата седмица. Вчера Реал Мадрид изигра страхотен мач срещу Аякс. Тотнъм израсна много в последните години и може да се цели в полуфинал. Има седем-осем тима, които имат потенциала да достигнат финалната четворка. ВАР в Европа? Доволен съм, защото е от полза. Отмененият гол на Аякс в нормална ситуация нямаше да бъде зачетен и щеше да е по волята на съдията. Този сезон това е различно. Вие (журналистите - б.р.) сте обсебени от Шампионската лига, не ние. Имаме късмет, че сме на 1/8-финал в турнира, като ще гостуваме на нов стадион, но остава още седмица. Не бива да гледаме другите. Трябва да преминем през Атлетико Мадрид, който игра два финала в последните пет години. Трябва да спечелим срещу Фрозиноне, защото победата ще ни даде импулс за мача от ШЛ”, коментира Алегри на пресконференцията си преди утрешния двубой на тима от Серия “А”.

Той говори и за състава, с който ще започне срещата. “Войчех Шчесни ще е между гредите с Леонардо Бонучи в защита. Джорджо Киелини ще е под съмнение, но ако има шанс, ще играе. Андреа Бардзали отсъства от известно време, така че няма вероятност да играе. Даниеле Ругани тренира отделно и имаше малко дискомфорт, така ще оценим състоянието му. Ако не се възстанови, Мартин Касерес ще играе. Позициите по фланговете ще си разпределят Леонардо Спинацола, Матия Де Шилио и Жоао Кансело. В халфовата линия все още има да решавам, но Блес Матюиди най-вероятно няма да е на линия. Пауло Дибала и Кристиано Роналдо ще действат в атака”, каза още специалистът.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти