Официално: УЕФА се зае с Рамос - наказанието е много вероятно

Официално: УЕФА се зае с Рамос - наказанието е много вероятно

УЕФА започна разследване на капитана на Реал Мадрид Серхио Рамос заради умишлено изкаран жълт картон в първия осминафинален мач в Шампионска лига срещу Аякс. След двубоя защитникът призна, че нарочно е извършил нарушение с цел да бъде предупреден официално и така да бъде наказан за реванша на "Бернабеу”, след което пък да бъде на линия за четвъртфиналните мачове, ако Реал се класира. Той събра три жълти картона.

"Ще излъжа, ако кажа, че не съм предизвикал умишлено картона", казал Рамос пред репортерите след мача в Амстердам, спечелен от неговия тим с 2:1. По-късно той се оправда в Twitter, че не бил действал с умисъл.

Заради постъпката си УЕФА може да санкционира защитника с два мача лишаване от състезателни права.

Не за първи път Рамос си проси жълт картон срещу Аякс в Амстердам, като направи същото и през сезон 2010/11, когато той и Чаби Алонсо бяха изгонени на “Амстердам Арена”. Тогава УЕФА му наложи допълнително наказание.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти