Неочакван герой поведе Борусия към първи успех в ШЛ (видео)

Неочакван герой поведе Борусия към първи успех в ШЛ (видео)

Борусия (Дортмунд) постигна първа победа в Група F на Шампионската лига, след като надделя с 2:0 над Славия (Прага) на "Синобо". И двете попадения в този иначе равностоен двубой отбеляза Ашраф Хакими (35', 89'). Така "жълто-черните" имат вече четири точки, след като в първия кръг направиха 0:0 с Барселона на "Сигнал Идуна Парк". Славия остава с една точка, която спечели в гостуването си на Интер преди две седмици.

Пако Алкасер и Нико Шулц пропуснаха двубоя за Борусия заради контузии. Матс Хумелс обаче се завърна. Хакими и Пишчек действаха от двата края на отбраната. Марко Ройс бе на върха на атаката, подпомаган от Юлиан Брант и Джейдън Санчо.

В състава на домакините имаше две промени в сравнение с 11-те, които започнаха срещу Интер. Шевчик и Тецъл стартираха вместо Хушбауер и Траоре, който е контузен.
Само след минута игра Санчо излезе на голова позиция, финтира с лекота Боржил и стреля към далечния ъгъл, но Коларж изби в корнер. Домакините изравниха играта след доброто начало на Борусия, но в 17-ата минута сгрешиха в отбрана, не успяха да изчистят топката на няколко пъти и това даде шанс на Хакими да стреля по земя, но топката премина встрани от вратата.
В 21-вата минута Масопуст бе изведен между двамата централни бранители на Борусия и излезе очи в очи с Бюрки, но стражът на гостите спаси отбора си от сигурен гол. Малко след това Бюрки отново се отличи с важна намеса. Този път той отрази доста коварен свободен удар, изпълнен от Станчу.
Двубоят вървеше в същото равностойно русло до 35-ата минута, когато гостите за първи път получиха възможност да организират една от типичните си скоростни контраатаки. Брант изведе Хакими отдясно, мароканецът проби на скорост, преодоля един бранител, премина и покрай Коларж, след което стреля в горния десен ъгъл - 0:1.
В самото начало на втората част Санчо пропусна страхотна възможност да реши почти всичко, след като бе изведен сам срещу Коларж, но си поведе силно топката и стражът улови. Няколко минути след това и Текъл имаше добра възможност да изравни, но неговият удар премина встрани от вратата.
Славия бе по-активният отбор през второто полувреме и търсеше изравнително попадение, но така и не стигаше до чисти положения.
Минута преди края Борусия отново матира домакините по същия начин, както бе и преди почивката - с контраатака, подаване на Брант към Хакими, който този път проби отляво и стреля между краката на Коларж, оформяйки крайния резултат.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички