Мбапе подобри рекорд на Меси в Шампионската лига

Мбапе подобри рекорд на Меси в Шампионската лига

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе се превърна в най-младия френски футболист с хеттрик в Шампионската лига при снощната победа на тима му с 5:0 в гостуването на Брюж.

Той постигна това на възраст от 20 години и 306 дни, като вече е със 17 гола в 27 мача в турнира. От всички френски играчи в историята на ШЛ единствено Жан-Пиер Папен има повече попадения за същия брой срещи - 22. Също така Мбапе вече е най-младият футболист, достигнал до 15 гола в състезанието, задминавайки суперзвездата на Барселона Лионел Меси, който го стори на 21 години и 288 дни.

Вчера Мбапе се появи на терена в 52-ата минута, като се разписа в 61-ата, 79-ата и 83-ата минути. От 21 октомври 2008 година не се беше случвало резерва да запише хеттрик в Шампионската лига. Тогава Хосеба Йоренте го направи при победата с 6:3 на неговия Виляреал над Олборг на 21 октомври 2008 година. Другите двама с това постижение са Уве Рьослер за Кайзерслаутерн през 1998 година и Валтер Пандиани за Депортиво Ла Коруня през 2001 година.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички