Барселона се измъкна срещу Славия в Прага (видео + галерия)

Барселона се измъкна срещу Славия в Прага (видео + галерия)
Отборът на Барселона се измъкна при гостуването си на Славия в Прага в двубой от третия кръг на група F на Шампионската лига. Каталунците спечелиха с 2:1, като стигнаха до успеха благодарение на гения на Лионел Меси и стабилната игра на вратаря Тер Стеген. Чехите притиснаха сериозно своя съперник през втората част, когато надиграха своя съперник, но не успяха да материализират превъзходството си.
Първото попадение за каталунците в чешката столица отбеляза Лионел Меси още в третата минута след асистенция на Артур. В началото на втората част домакините върнаха равенството, като автор на попадението за Славия стана Ян Божил. В 56-ата минута Барселона отново излезе напред, след като Олайинка си отбеляза автогол.
Каталунците вече имат 7 точки и водят в класирането в групата, в която са още Интер и Борусия Дортмунд.
Треньорът на Барселона Ернесто Валверде бе извършил две промени спрямо състава, победил Ейбар с 3:0 в Примера. Жерар Пике се завръща в състава, като заменя Самюел Юмтити, а Нелсон Семедо ще играе на мястото на контузения Серхи Роберто.
Двубоят започна по мечтан начин за каталунците, които поведоха още в третата минута чрез Лионел Меси. Той се възползва от грешка в отбраната на Славия, открадна топката и след размяна на подавания с Артур успя да стреля отблизо и да открие. В 20-ата минута чехите имаха шанс, но Тер Стеген спаси. Пропуски пред вратата на Славия пък направиха Гризман и Суарес. Последваха силни минути за домакините, които пропуснаха на два пъти да изравнят.
В 34-ата минута Жорди Алба блъсна грубо свой съперник без топка и получи само жълт картон. Само минута по-късно играчите на Славия организираха прекрасна атака, но Тер Стеген спаси удара на Масопоуст. С това опасностите пред вратата му не свършиха, защото 60 секунди след това германският страж отново трябваше да се прояви. Барселона отговори с две опасни атаки, като в първия случай Луис Суарес отправи удар отблизо, но вратарят на Славия спаси.
Началото на втората част беше вихрено, като двата отбора си размениха по един гол в рамките на пет минути. Първо Славия върна равенството. Лукас Масопоус беше изведен зад отбраната на Барселона, овладя и подаде към нахлуващия Ян Божил, който от границата на наказателното поле изравни. Само пет минути по-късно гостите си върнаха аванса. От невъзможна позиция Луис Суарес се опита да стреля след центриране на Меси в наказателното поле, но топката попадна в тялото на Олайинка и влезе в мрежата на Славия.
В 68-ата минута каталунците бяха близо до трети гол. Меси подаде отлично към Суарес, който стреля, но неточно. В 75-ата минута бе пропусната нова добра възможност. Жорди Алба изненада защитата с включване от втора позиция. Бранителят пусна успоредна на голлинията топка, която обаче Меси не успя да засече по най-добрия начин и тя излезе в аут.
Десетина минути преди края отбраната на чехите едва не стигна до втори автогол, но вратарят на домакините успя да овладее топката. Така в крайна сметка резултатът се запази и Барселона си тръгна с трите точки от Прага, докато Славия записа втора загуба.
Славия Прага - Барселона 1:2

0:1 - Меси (3)
1:1 - Борил (50)
1:2 - Олайинка (56-автогол)

Славия Прага: Колар, Куфал, Кудела, Ховорка, Борил, Сучек, Шевчик, Станчу, Масопуст, Зелени, Олайинка

Треньор: Индрих Тръпишовски

Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Ленгле, Алба, Бускетс, Де Йонг, Артур, Гризман, Меси, Суарес.

Треньор: Ернесто Валверде


МИНУТА ПО МИНУТА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти