Гледай на живо

Септември (София) (U16) - ЦСКА-София (U16) 2:0

Мертенс изпревари Марадона и поведе Наполи към зрелищен успех (видео)

Мертенс изпревари Марадона и поведе Наполи към зрелищен успех (видео)

Наполи победи с 3:2 Ред Бул Залцбург в Австрия в зрелищен двубой от Група "Е" на Шампионската лига. Дрис Мертенс (17', 64') отбеляза два гола за гостите, с които задмина Диего Марадона по голове с екипа на Наполи и излезе на второ място във вечната голмайсторска листа на клуба. Големият талант на Залцбург Ерлин Холанд (40'-дузпа, 70') на два пъти успяваше да изравни резултата, но Лоренцо Инсиние (73') донесе победата на италианския тим след асистенция на Мертенс. Благодарение на този успех Наполи остана на първо място в Група "Е" с актив от седем точки - една повече от Ливърпул.

Кадровите проблеми в защитата принудиха Карло Анчелоти да заложи на Себастиано Лоперто, който записа дебют в Шампионската лига. Кевин Малкюи бе десен бек, докато Джовани Ди Лоренцо действаше отляво на отбраната.  Жиелински и Кайехон оперираха по крилата, а Лоренцо Инсиние отново бе оставен на скамейката за началото. Дрис Мертенс и Ървинг Лозано започнаха в атака.

Още във втората минута Станкович трябваше да се намесва, за да спаси хубав изстрел от воле на Мертенс. Сензацията на Залцбург Ерлин Холанд отбеляза гол в осмата минута, но той беше отменен заради засада след намесата на ВАР.

12 Залцбург - Наполи

В 17-ата Наполи организира страхотна атака. С три подавания топката стигна до Мертенс, който със страхотен изстрел от малък ъгъл простреля Станкович. С това попадение белгиецът се изравни с легендата Диего Марадона по голове с екипа на Наполи - 115.

Холанд продължи да настоява, но на два пъти Мерет отказваше 19-годишния голмайстор. Стражът на Наполи се намеси много добре и след удар на Дака. В крайна сметка домакините стигнаха заслужено до гола в 41-вата минута, когато Холанд реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Малкюи срещу Хуан.

12 Залцбург - Наполи

В 64-тата минута Малкюи се реваншира до голяма степен за направената дузпа, след като проби добре отдясно и поднесе топката на непокрития Мертенс, който от осем метра вкара втория си гол днес. Така белгиецът изпревари Марадона във вечната голмайсторска ранглиста на Наполи, като заема вече второ място в нея зад Марек Хамшик, който има пет попадения повече. 

В 72-рата минута Холанд изравни за втори път днес, след като засече с глава центриране на Янузович. Това бе шести гол за младия нападател в ШЛ през този сезон. Още в следващата минута обаче Инсиние възстанови преднината на Наполи, след като получи добро подаване от Мертенс и след рикошет в крака на бранител топката се оказа неуловима за стража на Ред Бул - 2:3.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти