Гледай на живо

Фернандо Каранга с първа награда след завръщането си в България

И пловдивското дерби не излъчи победител след много битка и малко футбол (снимки+видео)

110-ото Дерби на Пловдив на елитно ниво завърши без победител. Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) последваха примера на Левски и ЦСКА-София от вчера, завършили наравно 0:0 и днес мачът в Коматево приключи при същия резултат. Мачът бе изпълнен с единоборства и не предложи интересни моменти пред двете врати. Дуелът беше изключително важен и то не само с оглед на временното класиране, а и защото победителят можеше да вземе аванс пред съперника в статистиката. В срещите досега двата отбора са си разменили точно по 39 победи и имат 32 равенства. Последното равенство беше на "Лаута" през есента, когато двата отбора завършиха 1:1.
92 Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив)

В единадесеторката на Ботев (Пд) нямаше изненади. Атаката на "канарчетата" бе водена от триото - Александър Тонев, Антонио Вутов и Станислав Шопов. Иван Бандаловски пък си партнираше в сърцето на защитата с Димитър Пиргов. Бандата замести напусналия в посока Хайдук (Сплит) Кристиан Димитров.

92 Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив)
В състава на Локомотив голямата изненада беше свързана с контузията на Петър Витанов, който не попадна в групата на “смърфовете” за днешния мач. Сред стартовите 11 попадна младокът Николай Николаев, оставил добри впечатления днес. За тима на Бруно Акрапович от първата минута започна и новото попълнение Акинсола Акиниеми, който е гласен за заместник на напусналия Стивън Езе.
Преди началния съдийски сигнал двата отбора се събраха в центъра на терена, за да почетат загиналия в Солун фен на "канарчетата" Тоско Бозаджийски. Бултрасите пък почетоха своя събрат със специална хореография.
Във втората минута на срещата центриране от десния фланг намери Александър Тонев непокрит в наказателното поле. Крилото овладя и стреля, но встрани от вратата. Три минути по-късно и пред Лъчезар Балтанов се откри възможност да стреля към вратата на Луков.
Ударът на капитана на Ботев обаче бе слаб и не създаде проблеми на стража. В следващите минути имаше повече борба и по-малко футбол, заради което “смърфовете” получиха два жълти картона, показани на Момчил Цветанов и Акинсола Акиниеми.
92 Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив)

Локомотив отговори на по-активната игра на Ботев с удар на Анте Аралица в 18-ата минута, който попадна право в ръцете на Янко Георгиев. В 23-ата минута минута Лазар Марин напусна терена принудително след влизането в краката му на Акинсола Акиниеми. Мястото на защитника, който до момента бе доста активен по левия фланг, зае Димитър Тонев.

92 Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив)
В 38-ата минута Джонатан Перейра получи жълт картон за опасна игра в опита си да изчисти топката пред главата на Николай Николаев. До края на първото полувреме двата отбора така и не успяха да създадат чисто голово положение пред противниковата врата и футболистите се оттеглиха на почивка при нулево равенство.
В началото на второто полувреме привържениците на Ботев (Пд) посветиха втора хореография на Тоско Бозаджийски. Този път тя бе в Сектор "А".
В 51-ата минута Иван Бандаловски допусна груба грешка в защита, от която Бирсент Карагарен не успя да се възползва по най-добрия начин. Крилото на Локомотив отне топката от краката на защитника и стреля към вратата, но твърде слабо.
В 64-ата минута в игра се появи звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев. Халфът на “канарчетата” доскоро лекуваше травма в коляното, след като бе опериран заради скъсан менискус. Неделев зае мястото на Станислав Шопов. Най-добрата възможност пред футболист от двата отбора се откри пред Александър Тонев в 73-ата минута. Крилото имаше добър шанс да вкара топката във вратата на Луков, но от няколко метра стреля неточно.
Три минути по-късно Тодор Неделев заложи на техничен удар от границата на наказателното поле. Топката премина покрай десния страничен стълб, като остави Луков на място. В 82-ата минута Диниш Алмейда засече центриране от ъглов удар, а топката премина застрашително покрай лявата сглобка. Така двубоят завърши без победител, а зрителите в Коматево не видяха попадение.

БОТЕВ - ЛОКОМОТИВ 0:0

БОТЕВ: Янко Георгиев, Филип Филипов, Иван Бандаловски, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Лъчезар Балтанов, Джонатан Перейра, Радослав Терзиев, Станислав Шопов, Александър Тонев, Антонио Вутов

ЛОКОМОТИВ:

Мартин Луков, Акинсола Акиниеми, Лукас Масоеро, Йосип Томашевич, Диниш Алмейда, Парвиз Умарбаев, Николай Николаев, Момчил Цветанов, Димитър Илиев, Бирсент Карагарен, Анте Аралица

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти