Клоп: Съчувствам на Пеп и Ман Сити

Клоп: Съчувствам на Пеп и Ман Сити

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази съчувствието си към големия конкурент на мърсисайдци в последните две години - Манчестър Сити. "Гражданите" бяха наказание да не участват в евротурнирите в следващите два сезона заради сериозни нарушения на правилата за финансов феърплей. Мениджърът на "гражданите" Джосеп Гуардиола и футболистите обаче нямат никаква вина за тези прегрешения на клубното ръководство и затова Клоп изрази подкрепата си към тях.

"Бях шокиран, когато чух новината. Нямам представа как се случват такива неща, но като треньор мога само да кажа, че Манчестър Сити играе сензационен футбол под ръководството на Пеп Гуардиола. Така е. Винаги съм се възхищавал на нещата, които правят, и това няма да приключи в този момент. Мога да кажа, че в момента е много трудно на всички спортни личности в този клуб. Вярваш на хората, които ти казват, че всичко е наред, но в УЕФА виждат нещата малко по-различно. Нямам представа какво ще се случи. Ясно е, че Сити ще обжалва. Ще се появи повече информация и ще се говори повече за това. Честно казано, съчувствам на Пеп и играчите, защото със сигурност те не са направили нищо лошо. Те просто играха футбол, и то сензационен футбол. Какъвто и да е бил Пеп, той помогна на всяка лига, в която е работил, футболът да стане по-добър. Но все пак правилата трябва да се спазват. Не знам дали те са го правели, или не, но явно УЕФА не мисли, че са спазвали правилата. Ще видим какво ще се случи", заяви Клоп.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички