Волейболен маратон

Волейболен маратон

Маратон от цели осем двубоя предлага на волейболните фенове програмата днес (15 ноември). Ще се изиграят четири мача от шести кръг на Суперлигата при мъжете и четири срещи от пети кръг на НВЛ-жени. 

Първи на терена излизат отборите на Славия и Перун (Варна), като мачът е от 15:00 ч. Час по-късно са двубоите между ЦСКА и Раковски (Димитровград) и Берое (Стара Загора) и Марица (Пловдив). 

В 18:00 ч. започва дербито между Левски и Казанлък Волей, които заемат второто и четвъртото място в таблицата с еднакъв баланс от три победи и 1 загуба. "Сините" обаче имат 9 точки и по-малко загубени геймове. 

По същото време стартират и битките в мъжкото първенство. Един срещу друг се изправят тимовете на Пирин (Разлог) и Славия (София). Разложани са девети в класирането с една победа и четири поражения, докато "белите" са последни, 12-и - без записан успех до момента. 

Следва интригуващата среща между шампиона Нефтохимик 2010 (Бургас) и амбициозния състав на Марек Юнион-Ивкони (Дупница), който дава сериозни заявки да бъде в топ 5 на елита този сезон. Волейболистите на Виктор Карагьозов записаха категорични успехи над противници като Монтана и Левски. Бургазлии пък нямат поражение и са с пълен актив (15 точки).  

 

Половин час по-късно започват други две дербита - между втория и третия в таблицата Хебър (Пазарджик) и Добруджа 07 (Добрич), както и между шестия и седмия Монтана и ЦСКА. 

 

Носителят на Купата и Суперкупата има пет от пет успеха, също като шампионите, но точка по-малко. Добруджанци от своя страна са трети, като имат само една загуба зад гърба си. Домакинството обикновено е фактор в такива битки, но нищо не може да бъде гарантирано преди края на срещата. 

 

Двубоят между "червените" и волейболистите от Северозапада също е с голям заряд. Състезателите на Даниел Пеев преследват успех след серията си от три поредни загуби, момчетата на Александър Попов също ще дадат всичко от себе си на собствен терен. Столичният тим изигра четири петгеймови мача до момента (от общо пет) и в два от тях завършиха като победители. Монтанчани стартираха силно - с два безапелационни успеха, но в следващите шансът не бе на тяхна страна. 

 

 

 

Суперлига, мъже, VI кръг: 

 

18:00 ч. Пирин - Славия

 

18:00 ч. Нефтохимик 2010 - Марек Юнион-Ивкони

 

18:30 ч. Добруджа 07 - Хебър

 

18:30 ч. ЦСКА - Монтана

 

 

НВЛ-жени, V кръг: 

 

15:00 ч. Славия - Перун

 

16:00 ч. ЦСКА - Раковски

 

16:00 ч. Берое - Марица

 

18:00 ч. Левски - Казанлък Волей 

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти