Треньор на Конър Макгрегър изгонен от залата си

Треньор на Конър Макгрегър изгонен от залата си

Дилън Данис стана изключително популярен сред феновете на смесените бойни изкуства след като бе нает като личен треньор на Конър Макгрегър по джу джицу в следствие на първата му загуба от Нейт Диас.Успехите на Дилън в джу джицу са неоспорими. През периода 2013-2015-та година, той доминира сцената на ниво кафяв колан, където печели световната титла.  Получава черния си колан на едва 21 години – изключително голямо постижение в джу джицу средите. Точно тези негови успехи впечатляват и лагера на Макгрегър.

Конър Макгрегър редовно използва социалните мрежи фейсбук и инстаграм, където постоянно демонстрира скъпите си притежания и охолния начин на живот, който води. Неоспорим факт е това, че този живот е напълно заслужен, тъй като Конър стана третия човек, който е печелил титлата в две различни категории в UFC (след Би Джей Пен и Ранди Котур) и единствения, който е бил шампион в две категории едновременно.Малко след привличането му в лагера на шампиона, Дилън започна да присъства редовно на снимки с Макгрегър. В очите на репортерите, на тях той изглеждаше като малък брат, който се опитва да имитира големия си батко. Дилън постепенно започна да пренася това си отношение и в публикациите си във фейсбук, където предизвиква джу джицу състезатели по същия начин, по който го прави и Конър в смесените бойни изкуства. Нещата ескалираха, когато на отвореното състезание по джу джицу на Ню Йорк почти не се стигна до физическа саморазправа между Данис и състезател от друг известен отбор от града.

Това бунтарско поведение му донесе договор с организацията Белатор, макар и да няма нито един ММА мач в кариерата си. Същото това поведение обаче не се е понравило на веикият майстор на спорта Марсело Гарсия - джу джицу треньора на Дилън Данис.Голяма част от джу джицу практикуващите определят Марсело Гарсия като най-великия състезател за всички времена, а реномето му говори достатъчно красноречиво за това. Той е петкратен световен шампион по джу джицу и е печелил „олимпийските игри за джу джицу “ АDCC цели четири пъти.Миналата седмица той направи дълго изявление в залата си, в което помоли Дилън да си „почине малко и да осмисли поведението, което демонстрира напоследък". Марсело не конкретизира относно това кое действие на Дилън е отнело до принудителната му „почивка“, но сподели следното:

Да дойда тук и да видя, че те не оценяват същите ценности, които оценявам аз, че не се представят на ниво спрямо стандартите, в които аз вярвам, и че не са примера, който изисквам към хората тук, които един ден ще бъдат такъв за децата ми. Искам да съм добър пример за децата си – искам хората около мен също да желаят това.“

Той бе пределно ясен в думите си, че с това си изказване не гони Дилън от залата си. Младият шампион може да дойде и да поговори с треньора си по всяко време.

Изявлението на Марсело Гарсия можете да видите във видео секцията ни.

Всички събития на UFC се излъчват в българския ефир ексклузивно по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти