Еди Алварес се закани, че ще довърши Дъстин Пориър

Еди Алварес се закани, че ще довърши Дъстин Пориър

Бившият шампион в лека категория на UFC - Еди Алварес ще се завърне в Октагона следващия месец, когато ще се изправи срещу Дъстин Пориър по време на UFC 211 в Далас, Тексас.

В интервю Алварес сподели следното относно предстоящия си мач:

Върви добре!“ сподели той във връзка с тренировъчния си лагер. „Направих много добри спаринги. Започнах отново да правя спаринг и 100-150-те рунда, които направих, ми се отразиха много добре. Точно това ми донесе титлата. Това ме държеше в кондиция и благодарение на тях започнах да подобрявам уменията си бързо.“Еди бе попитан за стратегията си срещу Дъстин Пориър:

Мисля, че Дъстин е добър боец. Комплексен е и е добър както в стойка, така и на земя. Той е добър във всяка една дисциплина, но няма такава, в която да е изключително добър. Той просто ги съчетава добре. Аз обаче съм се изправял срещу и съм побеждавал по-добри и по-корави опоненти. Не само през последните няколко години, но през цялата ми кариера. Мисля, че точно това ще ми помогне да покажа, че съм по-добрия от двамата.“

Алварес също сподели къде се вижда в борбата за титлата след евентуална победа над Дъстин:

Не смятам да изляза и просто да победя. Ако просто спечеля, ще бъда разочарован. Ако спечеля с решение, ще бъда недоволен. Трябва да го направя по начина, по който тренирам. Тренирах на такива обороти, че да мога да довърша опонента си. Когато дойдох в организацията, бях толкова съсредоточен върху победите, че не обръщах внимание на начина, по който го правех. Не се биех като себе си и не предприемах рисковете, които трябваше да предприемам. Искам да отправя послание към цялата категория с тази си победа. Това е моят план.“

След завръщането си в UFC, всички петима опоненти на Алварес са били или шампиони, или претенденти. Пориър ще бъде първия опонент на бившия шампион в лека категория, който не попада в нито едно от тези две съсловия.

Мисля, че Дъстин се смята за шампион. Той просто все още няма колан. Мисли си, че някой ден може да стане шампион.“

Последният мач на Еди бе срещу Конър Макгрегър, когато загуби с технически нокаут във втория рунд.

Той записа три поредни победи преди това, а последната от тях бе срещу Рафаел Дос Аньос, който по това време бе шампион в категорията.

Всички събития на UFC се излъчват в българския ефир ексклузивно по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти