Актьорът Мики Рурк тренира бразилско джу джицу в Бевърли Хилс

Актьорът Мики Рурк тренира бразилско джу джицу в Бевърли Хилс

Бразилското джу джицу добива все по-голяма популярност по целия свят. Преди време съставихме списък с 22 известни личности, които практикуват този красив и ефективен боен спорт. Листата от суперзвезди се увеличава непрестанно и явно тази тенденция ще се запази и занапред във времето.

Световноизвестният актьор Мики Рурк прекарва последните две години в академията на Скот „Айнщайн” Епсийн – черен колан под един от най-известните лица в Джу Джицу сцената Еди Браво.

63-годищният Рурк е достигнал до син колан и е във възторг относно спорта. Ето какво сподели той:

„Да започна да тренирам бразилско диу джицу и ММА в Бевърли Хилс се оказа едно от най-добрите решения, които някога съм взимал. Не само, че се уча как да се защитавам, но и получавам страхотна тренировка, изгаряща мазнини и изграждаща мускулна маса. Много по-хубаво е отколкото да ходя на фитнес. Вниманието към детайлите на Скот е невероятно. Той наистина се старае учениците му да разбират това, което вършат. Всички са супер приятелски настроени един към друг. Това наистина е моят втори дом. Не се изненадвайте ако ме видите сам да правя каскадите си във филмите...” завърши шеговито Мики Рурк.През 1991 година той зарязал актьорската професия, за да преследва боксови успехи. Кариерата му продължила три години, а той успял да събере 27 победи и 3 загуби. През 2014 Рурк направи завръщане в боксовите среди. Тогава той се би в Москва срещу 29-годишния Елиът Сиймор. 60-годишният спортист победи чрез нокаут във втория рунд, но целият мач изглеждаше меко казано подозрително за феновете. След края на двубоя противникът му сподели с медии, че му е било платено за да загуби боксовата среща.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти