Любопитни факти за UFC 212

Любопитни факти за UFC 212

Макс Холауей даде началото на нова ера в категория „перо“, след като спря Жозе Алдо с технически нокаут в третия рунд. Още по-впечатляващ бе фактът, че го направи на „вражеска територия“ в Рио Де Жанейро.Девет от дванадесетте провели се мача на UFC 212 завършиха преди редовното си време, но най-запомнящ се бе този на двадесет и пет годишния хаваец. В този материал можете да прочетете всички впечатляващи рекорди, които записа не само той, но и останалите участници в събитието.

Холауей е едва третия човек в историята на категория „перо“, който успява да завоюва пояса,  след Жозе Алдо и Конър Макгрегър. Той стана и втория хаваец след Би Джей Пен, който печели титла в най-голямата организация света.

Новият шампион записа единадесета поредна победа. Това е четвъртата най-дълга последователност от победи в UFC към момента, като само Джон Джоунс (13), Деметриъс Джонсън (12) и Джордж Сейнт-Пиер (12) са пред него.

Десет от неговите единадесет поредни победи са в категория „перо“, което е рекорд при 66-килограмовите.

Същият има и тринадесет рекордни победи в UFC в тази категория.
Осемте му победи преди края на редовното време го правят човека с най-много такива в UFC.

Рекордът за най-много нокаути в категорията обаче бива споделен с Конър Макгрегър – 6 на брой.Холауей стана член на елитна група от бойци, които са нанесли сто или повече значителни ударa в пет различни мача. „Компания“ в тази група му правят Майкъл Биспинг, Ти Джей Дилашоу и Йоана Йонджейчек.

Клаудия Гаделя записа четвърта победа в организацията и първата си преди края на редовното време. Тя е състезателката в категория „сламка“ с най-много победи след шампионката Йонджейчек, коята има цели осем на брой.Бразилката държи и рекорда за най-много събаряния в категорията – 27.

Витор Белфорт успя да запише първа победа от ноември 2015-та година. Мачът сякаш възроди боеца, който вече на няколко различни случая обявява, че ще се оттегля от спорта. Явно и този път няма да го видим да закачи ръкавиците.

Последната победа с решение на Белфорт бе през далечната 2007-ма година. Трябваха му цели 10 години и 16 мача, за да запише втора такава.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти