Гледай на живо

Празненствата във Велико Търново за 100-годишнината на Етър започват с демонстративен женски мач срещу полския Медик

Демитриъс Джонсън към ММА феновете: "Вие не разбирате нищо!"

Демитриъс Джонсън към ММА феновете: "Вие не разбирате нищо!"

Демитриъс Джонсън е един от най-доминантните шампиони в смесените бойни изкуства. С предстоящата му единадесета титла той има всички шансове да задмине досегашния рекорд на Андерсън Силва от десет такива. По една или друга причина, обаче, Майти Маус не получава нужното уважение нито от ръководството на UFC, нито от феновете.

Първите го обвиняват, че не генерира достатъчно големи продажби при платените излъчвания, а вторите остро критикуват нивото на опонентите, с които се бие. Шампионът в категория „мухa” се включи пряко в предаването MMA Hour, където се изказа по интересен начин относно себе си, кариерата си и това, което ще остави след оттеглянето си от спорта:Харесва ми как Конър Макгрегър се справя с кариерата си. Преди време той каза, че хората винаги търсят начин да те омаловажат в смесените бойни изкуства. Той каза, че най-вероятно ще го обвинят в това, че не се е бил с Алдо втори път. Мислите ли, че на Конър му пука за това? Мислите ли, че на мен ми пука какво смятат пет или пък деветдесет и пет процента от хората? Хората постоянно казват, че по този начин ще опетня завета си.“ Аз просто им казах, че заветът ми се намира на задната седалка на колата ми. Това са двете ми деца, в които влагам време и усилия. Когато приключа със смесените бойни изкуства, единствените хора, които ще ме помнят и ще уважават начина, по който живях живота си ще бъдат двете ми деца. Това, дами и господа, е моето наследство.""Затова не правете изказвания от сорта на „Ти отказваш на сериозните опоненти.“ Недейте да казвате, че това ще съсипе постигнатото от мен. Хората вече започнаха да плюят по Жозе Алдо, след като Макс Холоуей го нокаутира. Загубите са част от спорта. Той е направил невероятни неща за организацията и за категория „перо“. Затова отговарям така на феновете. Така виждам нещата. Вие, хора, не разбирате нищо!“ завърши смятаният от болшинството за най-добър pound for pound боец на планетата.

UFC също предприемат действия спрямо шампиона, като той сподели, че са го заплашили да премахнат категорията му от бъдещите планове на организацията в случай, че не приеме запланувания мач между него и Ти Джей Дилашоу. Само времето ще покаже дали „Майти Маус“ ще продължи да се бие за най-голямата организация в света, или пък ще се ориентира към преките ѝ конкуренти, където ще печели значително повече пари от спонсори.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти