Сейдж Норткът ще тренира с отбора на Юрая Фейбър

Сейдж Норткът ще тренира с отбора на Юрая Фейбър

Създателят на Тийм Алфа Мейл Юрая Фейбър потвърди пред известно ММА предаване, че младият талант Сейдж Норткът тренира с тях за двубоя си на UFC 214 срещу Клаудио Пуейес.

Тренира в нашата зала и разширява арсенала си от техники“ каза Фейбър. „До преди малко двамата тренирахме заедно.“Норткът е на едва двадесет и една години, но вече има пет мача в най-голямата организация. Статистиката му не е от най-впечатляващите, защото въпреки трите си победи, Сейдж допусна и две загуби в резюмето си. Той прекръсна висшето си образование в Тексаския университет, за да се отдаде напълно на спортната си кариера. Оттогава обиколи няколко различни отбора, сред които бе и Трайстар джим – залата, в която тренира Джордж Сейнт-Пиер. Юрая Фейбър е изключително уверен в това, че връзката между Тийм Алфа Мейл и Сейдж Норткът ще продължи и след мача на младия талант в UFC 214.

„В момента той тренира в Тексас с един мой добър приятел,на когото бях треньор в университета Дейвис в Калифорния.“ каза Фейбър. „Тази седмица ще почива. Не знам дали ще бъде тук за целия си лагер, но най-вероятно ще се премести за постоянно при нас. В момента е раздвоен, но е изумително колко позитивен е и колко бързо се учи. Никога не е излишен такъв човек в отбора.“Когато попитаха Фейбър дали Сейдж ще стане част от отбора, той отговори следното:

„Смятам, че ще бъде. Ще трябва да говоря с него пак, но мисля, че ще е за постоянно.“

Той също сподели, че отбор Алфа Мейл вероятно няма да са в ъгъла на младия боец за следващия му мач.

Сейдж Норткът би бил добра придобивка за Юрая и компания, които са известни с елитните си бойци в по-ниските категории.

Отборът наскоро обяви новата зала в Сакрамето, Калифорния. Същия град, в който тренираха и досега. Тя е споснорирана от авиокомпанията Mountain Lion Aviation, а Фейбър вярва, че тази сделка ще бъде от изключително голяма полза за техния отбор. Макар и в залата да има предимно бойци от по-леките дивизии, включително и шампиона в категория „петел“ Коди Гарбранд, бъдещият член на Залата на славата смята, че Сейдж Норткът ще има подходящи спаринг партньри и за неговата полусредна категория.

„Имаме и завидно количество състезатели от по-тежките категории. Имаме момчета до 70, 77 и 83 килограма. Джош Емет например е при седемдесет килограмовите, както и Демиън Норис, така че определено ще има качествени бойци, с които да тренира.“

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти