Люк Рокхолд: Дивизията е прецакана!

Люк Рокхолд: Дивизията е прецакана!

Мина повече от година от последния мач на Люк Рокхолд и той все още не знае кога ще се бие отново.

„Няма да се завърна след цялото това време, за да се изправя срещу някой никаквец в безплатно събитие.“ каза бившия шампион. „Ще се завърна със стил и ще създам малко шум."Гегард Мусаси бе спряган за евентуален съперник на Рокхолд през юли. Преговорите обаче удариха на камък, след като арменецът с холандски паспорт стана свободен агент и понастоящем няма договор с UFC.

Рокхолд трябваше да се изправи срещу Роналдо „Жакаре“ Соуса през ноември, но контузия в коляното провали мача по между им. За последно се би през юни миналата година, когато неочаквано загуби титлата си от Майкъл Биспинг на UFC 199.

През май месец бившият шампион започна да агитира хората от средна категория да обявят стачка, след като липсваше каквато и да е било яснота относно мач за титлата.

Наскоро Дейна Уайт потвърди в няколко интервюта, че Джордж Сейн-Пиер няма да се бие срещу Биспинг и че следващия мач на френскоговорящия канадец ще бъде в полусредна категория. Сейн-Пиер обаче продължава да твърди, че ще се изправи срещу англичанина до края на годината в битка за титлата в средна категория.Тази дивизия е прецакана.“ каза Рокхолд „В нея няма никакви интересни мачове.“

Рокхолд, който се надява да се завърне през есента, посочи като евентуални опоненти за завръщането си Гехард Мусаси, Андерсон Силва, Витор Белфорт и боеца в тежка категория Фабрисио Вердум, с който си размениха значително количество обиди в социалните мрежи.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти