Тони Фъргюсън за Нурмагомедов: Той е един мързеливец!

Тони Фъргюсън за Нурмагомедов: Той е един мързеливец!

Боецът от леката категория на UFC Тони Фъргюсън е силен привърженик на решението на организацията да изпрати Хабиб Нурмагомедов в новопостроеното спортно съоражение в Лас Вегас. Той също така смята, че ако Нурмагомедов изчака до следващия си подготвителен лагер, той пак ще има проблеми с килограмите.

„Искрено вярвам, че това спортно съоръжение е добра идея, но ако Нурмагомедов изчака до есента, ще се подготвя за провал. Да се научи да брои калориите, които яде и да следи теглото си. Ако не иска да се бие и да печели пари – тогава да се оттегли. Да се маха. Ако искаш да се биеш в леката категория, просто свали килата."

Фъргюсън е в очакване на следващия си опонент, след като назначения му с Нурмагомедов мач пропадна, понеже дагестанският боец не успя да свали качествено килограмите. Фъргюсън, поради разбираеми причини, предпочита да се изправи в мач за титлата срещу Конър Макгрегър, който в момента се готви за боксов мегасблъсък срещу Флойд Мейуедър.

Въпреки че мачът с Хабиб Нурмагомедов пропадна 3 пъти, той вярва, че ще се бие за временната титла, макар и срещу друг опонент. Фъргюсън отправи още критики по адрес на непобедения дагестанец:

„Той е един мързеливец! Има правилен начин да се свалят килограми и мисля, че неговата остаряла и нездравословен методика трябва да бъде обновена!"

Фъргюсън се намира във феноменална форма. Той е в серия от 9 поредни победи и е спечелил 15 от последните си 16 мача. Временното отсъствие на шампиона Макгрегър обаче води до застой и недоволство в категорията.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти