Том Харди тренира джу джицу в името на благородна кауза

Том Харди тренира джу джицу в името на благородна кауза

Бразилското Джу Джицу добива все по-голяма популярност по целия свят. Преди време съставихме списък с 22 известни личности, които практикуват този красив и ефективен боен спорт. Листата от суперзвезди се увеличава непрестанно и явно тази тенденция ще се запази и занапред във времето. От няколко дни в социалните мрежи фигурират снимки и видео, на които се вижда как харизматичният английски актьор Том Харди тренира заедно с кралските гвардейци като част от благородна кауза.Той е част от Reorg - инициатива на джу джицу отбора на кралската гвардия в Англия, , която се занимавала с борбата срещу пост травматичния стрес – една тежка битка, която голяма част от служилите в армията трябва да водят до живот. Един от най-добрите начини за справяне с проблема според мнозина авторитетни изследвания, е бразилското джу джицу, тъй като тренировките в този спорт имат не само физически, но и психически ползи. В своята инстаграм страница отборът на гвардейците публикува следното:

„Тук можете да видите как Том Харди подкрепя нашата инициатива, като прилага наученото и задържа доминантната си позиция. Феноменален контрол от негова страна!“

Списъкът с известни личности, които избират това бойно изкуство за тяхното физическо и ментално здраве расте с всеки ден, както и самият спорт в световен мащаб. Психичното здраве е тема, която не е засягана от много спортни съсловия, така както в „територията” на Бразилското джу джицу. Във все по-забързания и сложен живот, в който живеем, ние всеки ден изпитваме затормозяване, нервност, ярост и още куп силни емоции, които често остават без отдушник и могат да причинят сериозна вреда не само на самите нас, но и на близките ни. Ето поради тази причина психичното здраве е поне толкова важно, колкото и физическото.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти