Джесика Андрадж: С последната ми победа доказах себе си

Джесика Андрадж: С последната ми победа доказах себе си

Джесика Андрадж успя да бетонира името си като втория най-силен боец в категория „сламка“ при жените, след като записа най-впечатляващото представяне в кариерата си с победата над Клаудия Гаделя на UFC Fight Night 117.

Андрадж е едно от малкото изключения на популярната тенденция, при която перспективните бойци напускат първоначалните си отбори, за да се развиват в по-голям клуб в чужбина – най-често в САЩ.

Гаделя пък от своя страна наскоро започна да тренира в Jackson-Wink MMA в Албъкърки, щата Ню Мексикo заедно с бойци като Джон Джоунс, Доналд Серони, Карлос Кондит, Мишел Уотърсън и Холи Холм.

Андрадж все още тренира в първия си отбор - Парана Вале Тудо в град Парана в Бразилия. След мача тя изказа благодарности към треньорите си:

„Вярвам, че с тази победа показах на останалите хора, че не е нужно да напускат родните си градове, за да станат по-добри бойци. Всичко, което съм постигнала досега е с подготовка в Бразилия. Аз съм от тук и представям тази страна. Искам да бъда като „Минотауро“ Ногейра. През цялата си кариера той тренираше в Бразилия. Никога няма да забрава от къде съм тръгнала.“

Въпреки убедителната победа, Андрадж остана здраво стъпила на земята що се отнася до следващия си опонент, като не смята да апелира за мач срещу Йонджейчек:

„Извоювах претендентското място в ранглистата. След мача помолих да се изправя срещу Ковалкевич, макар и тя да има назначен опонент (Джоди Ескибел). В случай, че Каролина спечели, бих искала да се бия с нея.“

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти