Даниел Кормие с неочаквано изказване по адрес на Джон Джоунс

Даниел Кормие с неочаквано изказване по адрес на Джон Джоунс

Даниел Кормие е един от хората, които имат пълното право да критикуват Джон Джоунс след като „Кокала” бе лишен от титлата в полутежка категория за трети път в последните три години. Този път в кръвта му бе открито наличие на анаболния стероид Туринабол в една от пробите му ден преди UFC 214. Във втората проба също бяха намерени следи от забранената субстанция и поради тази причина резултатът от мача по между им бе променен на не състоял се.Няма боец в организацията, който да е страдал повече от провиненията на Джоунс от Кормие. И макар резултатът от мача да бе анулиран, ударите, които олимпийският борец понесе, както и последствията от тях, остават.

Въпреки това той се възползва от социалната мрежа инстаграм, за да защити Джоунс, като помоли феновете на спорта да проявят състрадание към случващото се:

„Моля ви да поемете въздух и да оставите Джоунс на мира. Случилото се е проблем на него и екипа му. Състраданието е изключително важно в ситуации като тази. Аз го получих от голяма част от вас, когато загубих мача. Получих го и от Джоунс. Въпреки станалото ние сме хора и трябва да проявяваме състрадание. Помнете, че той не е сам – този човек има семейство. Не мисля, че с нападките си към него вие показвате подкрепата си към мен.“

Джоунс вярва, че тези субстанции не са попаднали умишлено в кръвта му, като дори се закле в семейството си, че никога не е употребявал такива препарати. Най-младият шампион в организацията и треньорите му обявиха, че Туринабол-ът е попаднал в кръвта му чрез някоя от хранителните добавки.

 Тъй като и преди е имал проблеми със забранени вещества, бившият шампион ще получи максималното четиригодишно наказание от Атлетическата комисия в щата Невада.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти