Гегард Мусаси иска да покори Bellator

Гегард Мусаси иска да покори Bellator

Гегард Мусаси е напълно наясно с факта, че може да постигне на практика всичко, което един боец би искал в Bellator. За да направи това, той се нуждаеше от победа в дебютния си двубой миналата седмица на събитието Bellator 185. Гегард спечели със съдийско решение мачът срещу Александър Шлеменко.

Мусаси (43-6-2 в ММА и 0-0 в Bellator) подписа с организацията след четиригодишен престой в UFC, който само затвърди статута му на един от най-добрите бойци в средна категория в света, а победата срещу бившия шампион в организацията Александър Шлеменко (56-10 в ММА и 12-4 в Bellator) може да му проправи път към мач за титлата, която ще бъде заложена в боя между претендент номер едно Алесио Сакара (19-11 в ММА и 2-0 в Bellator) и настоящият носител на пояса Рафаел Карвальо (14-1 в ММА и 5-0 в Bellator).

Това би могло да бъде трети пояс за иранеца от холандско гражданство, който е завоювал титлите на организациите Strikeforce и DREAM.

Мусаси сподели, че е отворен за сблъсъци в бойци от полусредна и полутежка категория:

„Имам много опции пред себе си. Искам да спечеля титлата, а после ще се ориентирам в големите имена в организацията като Рори Макдоналд. В полутежка категория има бойци като „Кинг Мо“, Райън Бейдър, Фил Дейвис, Чейл Сонън, Вандерлей Силва и „Рампейдж“ Джаксън – всички те са големи имена, с които мога да направя вълнуващи мачове.“

Въпреки петдесетте мача в статистиката си Мусаси не мисли за оттегляне от спорта. Настоящият му договор е за шест мача, които трябва да бъдат изпълнени в рамките на двадесет и осем месеца. Имайки предвид факта, че той е на тридесет и две години, този контракт ще е един от последните му на боец.

„Чувствам, че кариерата ми все още е в подем, тъй като печеля срещите си, но след шест мача вероятно ще бъда на тридесет и четири или тридесет и пет години. Това е перфектна възраст за оттегляне от спорта, макар и в момента да не съм се концентрирал върху това. Резултатите от следващите ми шест мача ще покажат. В случай, че загубя повечето от тях, няма смисъл да продължавам. Спечеля ли ги обаче, ще се опитам да направя още три.“ завърши той.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти