Ракел Пенингтън с контузия, отпада потенциален мач между нея и Нунеш

Ракел Пенингтън с контузия, отпада потенциален мач между нея и Нунеш

Боецът в женската категория „петел“ Ракел Пенингтън бе следващия логичен претендент за титлата на Аманда Нунеш. За нещастие обаче бившата участничка в реалити формата The Ultimate Fighter е претърпяла пътен инцидент по-рано тази седмица, в който тя е счупила крака си.

Бразилският портал за смесени бойни изкуства Combate сподели на официалната си страница, че инцидентът се е случил малко след като двете състезателки са дали устното си съгласие за сблъсък по между им на UFC 219, което ще се проведе на тридесети декември.

Ракел Пенингтън направи своя дебют в организацията през 2013-та година, когато победи Роксан Модафери чрез съдийско решение. В следващите си три мача тя записа една победа и две загуби, като победи Ашли Еванс-Смит и загуби с не единодушно съдийско решение от Джесика Андрадж и Холи Холм.

Неубедителната дотогава кариера тръгна в коренно различна посока, след като записа четири поредни победи, в които взе реванш от Джесика Андрадж, победи бившата претендентка за титлата Беч Кохеа, американката Елизабет Филипс и бившата шампионка при жените Миша Тейт.

Единствено актуалната шампионка Аманда Нунеш има повече поредни победи – шест на брой. Тя победи Шаня Безлер, Сара Макман, Валентина Шевченко, Миша Тейт, Ронда Раузи, а през септември месец тя отново защити титлата си срещу Шевченко в един от най-незапомнящите се мачове за титла в историята на UFC.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти