Проблеми за Фернандо Алонсо на старта на рали Мароко

Проблеми за Фернандо Алонсо на старта на рали Мароко

Двукратният Ф1 шампион Фернандо Алонсо започна със затруднения първото си мащабно офроуд състезание с Toyota - рали Мароко. Алонсо и навигаторът му Марк Кома повредиха едно от предните колела на автомобила си, заради което бяха принудени да забавят темпото. Екипажът финишира с изоставане от 45 минути спрямо победителя в състезателната отсечка - Насър Ал-Атия също с Toyota.

Алонсо и Кома стартираха 13-и и стигнаха до шестото място в хода на деня. Междувременно фаворитът Ал-Атия затъна в дюна и изгуби 17 минути, които обаче успя да навакса във втората част от отсечката и в крайна сметка спечели първия етап от рали Мароко. Най-големият конкурент на Ал-Атия - Стефан Петерханзел от MINI финишира четвърти.

Сънародникът на Алонсо - Карлос Сайнц (MINI) спука две гуми при липса на каквито и да било резервни в автомобила и изгуби най-много време сред водещите участници на рали кръга. Испанецът кара и с повреда в своята GPS система.

Първият състезателен ден от рали Мароко започна по-късно от предвиденото заради проблем в началната част от етапа. В крайна сметка състезателните километри бяха намалени и пилотите стартираха по обяд.

Рали Мароко е важно състезание за Алонсо, тъй като на база представянето си в него испанецът ще вземе решение дали да участва в предстоящото през яунари рали Дакар 2020.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти