Свръхзвуковият Холанд остана на 0,3 секунди от световния рекорд на 60 метра

Свръхзвуковият Холанд остана на 0,3 секунди от световния рекорд на 60 метра

Младата звезда на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд снощи отново впечатли футболната общественост с двата си гола за победата с 2:1 над Пари Сен Жермен в Шампионската лига. Този път обаче той изуми и с развитата от него скорост по време на мача.

В 14-ата минута след корнер на противника Дортмунд осъществи бърза контраатака, завършила с удар в аут на Джейдън Санчо. В същата тази ситуация неговият съотборник Холанд пробяга разстоянието от 60 метра за удивителните 6,64 секунди, което е едва три десети под рекордното постижение от 6,34 секунди, поставено от американския спринтьор Кристиан Коулман в Албакърки през 2018 година. 19-годишният норвежец е развил скорост от 36 км/ч, а според "Дейли мейл" резултатът му е достатъчен, за да го класира на финал на 60 метра на световно първенство по лека атлетика, съдейки от шампионата през 2018 година.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти