Треньорът на Барса: Дано най-доброто да предстои

Треньорът на Барса: Дано най-доброто да предстои

Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде не бърза да се радва на огромната преднина пред Реал Мадрид и съпътстващите я проблеми при “лос бланкос”. За пореден път наставникът демонстрира своята сдържаност. “Не отписваме никой. Досега през сезона имаше доста важни моменти: обратът в борбата с Реал, двата мача срещу Ювентус в Шампионската лига… Да се надяваме обаче, че най-доброто тепърва предстои”, заяви Валверде.

Той беше помолен да коментира изказването на Жорди Алба, че ако Барса изоставаше от шампионите на 19 точки, то в Каталуня са щели да ги убият. “Не знам какво би се случило в такава ситуация”, заяви треньорът.

Днес той имаше пресконференция относно предстоящото гостуване на Еспаньол от 1/4-финалите за Купата на Испания. Двубоят е в сряда от 22:00 часа.

Валверде призова да не се прави голяма драма от новата контузия на Усман Дембеле, който може да пропусне близо месец. “Не е лесно, когато преди това си имал такава тежка травма. Това е част от футбола и ще се справим”, зарече се специалистът.

Той говори и за Луис Суарес, който започна да бележи редовно за разлика от неубедителния старт на сезона. “Луис може да реализира от всяка позиция. Той обаче не е класическа “деветка”, а футболист, който знае как с движенията си да създава пространства за съотборниците си. Централните бранители не могат лесно да се справят с него”, радва се Валверде.

В този мач на вратата пак ще бъде Каспер Силесен. “Това момче е много отдадено по време на тренировките. Той е играч, който се раздава напълно във всяко едно занимание и силното му представяне не е случайно. Това е неговата тайна”, щастлив е бившият треньор на Атлетик Билбао.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички