Касорла се завърна, но Виляреал разочарова

Касорла се завърна, но Виляреал разочарова
Отборът на Виляреал претърпя поражение с 1:2 у дома срещу Реал Сосиедад в двубой от първия кръг на Примера дивисион. Голямата новина беше завръщането на Сантиаго Касорла, който изигра първи мач като титуляр от 19 октомври 2016 година, когато се изправи срещу Лудогорец. Тази вечер в Кастейон новото попълнение Жерард Морено откри резултата в 16-ата минута, но груби грешки в защитата наказаха състава на Хави Кайеха. Точни за баските бяха Вилиан Жозе (40) и Хуанми (71).
Сантиаго Касорла започна като титуляр за “жълтите” за радост на феновете на “Естадио де ла Серамика”. В 16-ата минута Жерард Морено получи топката по десния фланг, навлезе в наказателното поле, финтира защитник и шутира с левия крак в близкия ъгъл през краката на бранител - 1:0. В 18-ата Херонимо Руи спаси своите от второ попадение след шут на Марио Гаспар.
В 25-ата Касорла центрира опасно, но защитата на “чури урдин” някак се справи. В 31-ата и вратарят на “жълтите” се наложи да се намесва: Серхио Асенхо спаси при удар на Йосеба Салдуа. В 40-ата бранителят на валенсианци Фунес Мори подари изравнителен гол. Той буквално изведе Вилиан Жозе сам в наказателното поле и бразилецът заложи на силата, наказвайки вратаря за 1:1.
В 49-ата новопривлеченият от Еспаньол Жерард Морено изскочи на голова позиция, но в случая Руи се справи с опасността. В 71-ата защитата на “жълтите” направи нов огромен подарък, който донесе втори гол във вратата на Асенхо. Този път Aлваро Гонсалес поднесе топката на Микел Оярсабал, топката стигна до Хуанми, който вкара прекрасен гол с помощта на гредата - 1:2. В 73-ата Санти Касорла напусна терена под аплодисментите на публиката, а на негово място се появи Ману Tригерос. До края опитите на Виляреал в атака не бяха достатъчно идейни.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти