Пропада смелият план за испански мачове в САЩ

Пропада смелият план за испански мачове в САЩ

Голямото желание за провеждането на мачове от Примера дивисион в САЩ почти сигурно няма да се реализира. По-рано днес Испанската футболна федерация информира с официално писмо, че няма да даде разрешение за това.

Идеята тръгна от Испанската футболна лига, като даже беше и определен първият двубой за това - Жирона срещу Барселона през януари в Маями. Говореше се, че такива мачове щели да популяризират испанския футбол отвъд Океана, а самите клубове щели да се радват на солидни финансови проходи. Сега обаче от федерацията ще наложат своето право на вето.

В писмото, подписано от президента Луис Рубиалес, се казва, че Испанската футболна федерация иска да получи обяснение защо точно този двубой е бил избран. От централата изразяват опасения, че срещата може да бъде използвана за политическа агитация, имайки предвид проблемите между Каталуня и централната власт в иберийската страна.

Писмото е адресирано още до УЕФА и ФИФА, които също би трябвало да дадат своята “благословия” за евентуалното провеждане на такива мачове.

Изтъква се още наличието на потенциални проблеми заради ТВ правата, които испанските клубове са подписали. Никъде в договорите не се казва, че мачове ще бъдат местени в друга държава.

Отделно от някои клубове - примерно Реал Мадрид, изразиха несъгласие, че така се губи домакинското предимство на Жирона срещу прекия им конкурент за титлата от “Камп Ноу”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички