Реал Мадрид изкова минимална победа и запази сили (видео+галерия)

Реал Мадрид изкова минимална победа и запази сили (видео+галерия)
Европейският крал Реал Мадрид надви с 1:0 гостуващия Еспаньол в дуел от петия кръг на Ла Лига, игран пред 67 658 зрители на "Сантиаго Бернабеу". Марко Асенсио се разписа в 41-ата минута, а попадението му беше валидирано след преглеждане от ВАР. С успеха Реал излезе временно на върха преди утрешната среща на Барселона. "Лос меренгес" вече мислят за тежкото гостуване на Севиля в сряда вечер от междинния кръг в Примера.
Юлен Лопетеги предприе ротации и пусна в стартовия състав Алваро Одриосола, Дани Себайос и Иско. Гарет Бейл седна на пейката, предоставяйки своето място на Иско. Руби предпочете 4-3-3 с Борха Иглесиас на върха на нападението. Ернан Перес и Пабло Пиати поеха офанзивни функции по двата фланга.
В петата минута "лос бланкос" упражниха висока преса и отнеха пред наказателното поле на съперника. Одриосола центрира към Иско, който от 13 метра не намери чисто топката и я прати покрай гредата в аут. В началото на двубоя тимът на Лопетеги притисна сериозно своя съперник в опит за ранен гол. В 14-ата минута "папагалчетата" най-сетне намериха начин да се измъкнат от яростния обръч на "лос меренгес". Рафаел Варан сгреши при отиграването с глава и позволи атака към вратата на Тибо Куртоа. Пабло Пиати получи отляво и стреля опасно по диагонала, но не уцели вратата.
В 19-ата Серхио Рамос избра да шутира от 27 метра, ала на пътя му се изпречи Карим Бензема, който освен че спря топката беше и в засада. Мадридчани продължиха да пресират доста агресивно в опит да създават голови положения. Ситуациите пред Диего Лопес обаче липсваха. Стигна се до няколко статични положения и центрирания, при които защитниците в "бяло-синьо" се справяха.
В 32-ата Начо Фернандес подаде към Марко Асенсио в наказателното поле. Офанзивният футболист не съумя да намери вярното продължение почти от аутлинията. Минута по-късно Каземиро спечели въздушната борба при корнер и насочи на около метър от гредата в аут.
В 35-ата Начо проби отляво и извади топката за Асенсио, който беше блокиран при опита за удар от осем метра. В рамките на същата минута каталунците изградиха великолепна контра. Ернан Перес се устреми напред, финтира Варан и шутира от дъгата - право в ръцете на Тибо Куртоа. При добавката имаше засада, а и Пиати се забави.
Когато полувремето отиваше към своя край и сякаш примката на домакините беше отслабена, падна гол във вратата на Диего Лопес. В 41-ата "белите" се сдобиха с възможност за скоростна акция, Лука Модрич опита удар от дъгата, получиха се два леки рикошета, благодарение на които топката достигна до Асенсио. Бившият играч на Еспаньол завъртя кълбото ниско към далечния ъгъл, поразявайки мрежата на барселонци. Първоначалното съдията Матеу Лаос назначи засада, но след консултация с ВАР взе правилното решение и зачете попадението - 1:0. В третата добавена минута на полувремето Начо се извиси и стреля неточно с глава.
В 48-ата "белите" изиграха много добре офанзивата при късо изпълнение на корнер. Себайос навлезе в наказателното поле и подаде към Лука Модрич, който шутира от десет метра - вратарят Лопес внимаваше и изби. Минута по-късно Иско реши да фалцира топката към далечната греда, получи се атрактивен удар и кълбото прелетя много близо до целта. В 50-ата Иско получи около дузпата, ала се засуети и не се стигна до удар.
В 60-ата и 62-ата минути Лопетеги пусна в игра Мариано Диас и Лукас Васкес с цел да освежи атаката на домакините. В 65-ата Рамос сбърка и подари брилянтна възможност за изравняване. Борха Иглесиас копна технично топката над Куртоа, но нямаше късмет и кълбото се удари в напречната греда. В 73-ата Рамос и Каземиро отнеха топката на Борха Иглесиас и европейският шампион си изразботи голова ситуация. Иско центрира елегантно с външен фалц към включилия се Рамос, който стреля с глава - Диего Лопес направи великолепно спасяване и изби в корнер.
Мадридският тим създаваше остри нападения, но и грешеше елементарно в опасна близост до белгийския си вратар. В 75-ата Борха Иглесиас не подаде добре топката, а трябваше да я пусне успоредна на голлинията, за да създаде отличен голов шанс. Към края на двубоя гостите изнесоха играта си по-напред в търсене на изравнителен гол. Така в 82-ата Реал разви много добра атака именно заради достатъчното свободно пространство в половината на барселонци. Топката стигна до резервата Маркос Йоренте, който шутира безопасно от много добра позиция. До края домакините успяха да се справят с по-дръзката игра на "лос перикитос".
Така Реал временно се изкачи на лдиерската позиция с точка повече от шампиона Барселона. Същевременно играчи като Гарет Бейл, Марсело, Тони Кроос и Дани Карвахал запазиха сили за тезкото гостуване на "Рамон Санчес Писхуан".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти