Модрич за "Златната топка": Дали всички гласували са сбъркали?

Модрич за "Златната топка": Дали всички гласували са сбъркали?
Полузащитникът на Реал Мадрид Лука Модрич продължава да се бори с критиците, които не го приемат като достоен кавалер на “Златната топка”. “Кристиано и Меси са феномени, които играят много важна роля във футбола в последните десет години. Най-вече заради качествата си. Но тук (за “Златната топка”) става въпрос за сезонно представяне и виждате, че гласовете на треньори, играчи, футболни легенди, журналисти и фенове са едни и същи. Дали всички гласували са сбъркали? Ако трябва да гласуваме само за качествата на играчите, това значи индивидуалните трофеи постоянно да се разпределят между Меси и Роналдо”, заяви хърватинът в интервю за Sportske Novosti.
“С Роналдо играхме заедно с продължение на шест прекрасни сезона, може би най-добрите в кариерата ми. Относно думите на Кристиано за атмосферата в съблекалнята мога да кажа със сигурност, че сме сплотен колектив. В Реал играят зрели хора, класни футболисти, които заедно поддържаме добри отношения. Със сигурност има и добри, и лоши дни, но колективът не може да се постави под съмнение. Ако не беше така, нямаше да спечелим толкова трофеи”, сподели той.
Лука нападна наставника на Атлетико Мадрид Диего Симеоне. “Разбирам, че Симеоне иска неговият футболист (Гризман) да бъде признат за най-добрия. Симеоне обаче има някаква постоянна нужда да се опитва да подкопава авторитета на Реал Мадрид и футболистите на Реал. Използва всяка възможност да дава нереалистични аргументи за успехите на Реал Мадрид. Не е честно нашите успехи, сред които две победи над Атлетико, да се омаловажават с популистки тези”, каза още Модрич, атакувайки Ел Чоло.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти