Атлетико изхвърча от Купата на краля след нов каталунски кошмар (видео+галерия)

Атлетико изхвърча от Купата на краля след нов каталунски кошмар (видео+галерия)
Отборът на Атлетико Мадрид отпадна от турнира за Купата на краля след равенство 3:3 у дома срещу Жирона в мач реванш от 1/8-финалите. Първата среща на “Монтиливи” беше завършила 1:1. Тази вечер Никола Калинич (12), Анхел Корея (66) и Антоан Гризман (84) се разписаха за столичани. За гостите точни бяха Валери Фернандес (37), Кристиан Стуани (58) и Сейду Думбия (87). Съдията Матеу Лаос попадна в центъра на вниманието заради две спорни ситуации: при едната прецени, че няма дузпа в наказателното поле на гостите, а при другата спорно не зачете гол на мадридчани. Атлети така и няма победа в четирите си мача срещу Жирона. Барселона и Еспаньол също са “черни котки” на “дюшекчиите” в Ла Лига.
Диего Симеоне даде почивка на Антоан Гризман и Никола Калинич и Тома Льомар поведоха мадридския атака. Еусебио Сакристан подреди 3-4-1-2 в опит за противодействие.
“Дюшекчиите” овладяха топката в началото на двубоя. В 12-ата минута Диего Годин пусна дълго подаване между двама централни бранители, който допуснаха топката много лесно да стигне до Калинич зад техните гърбове. Хърватският нападател не се поколеба и шутира от въздуха при тупкаща топка, а стражът Горка Ираисос не успя да реагира на силния удар - 1:0.
След попадението играта продължи да е в същия ритъм. Действията се развиваха в половината на каталунците, но опасности се появяваха рядко. В 19-ата футболистите на Чоло Симеоне разиграха в наказателното поле в търсене на удобна позиция за удар. Педро Поро съумя да изчисти преди Коке да шутира. В 32-ата Анхел Корея разви добра скорост фронтално към наказателното поле и стреля от 20 метра, пращайки топката на сантиметри от страничната греда.
В 37-ата гостите от "Монтиливи" изравниха с при първата си наистина добра възможност. 19-годишният Валери Фернандес реализира много красив гол, след като намериха топката от въздуха от 16 метра и разстреля вратаря Антонио Адан - 1:1. Хосе Хименес изчисти с глава, кълбото попадна на гърдите на Валери, който овладя и без забавяне шутира по диагонала.
След гола момчетата на Еусебио се надъхаха и създадоха нова опасност. В 40-ата жиронци развиха чудесна контра, Кристиан Стуани получи топката в наказателното поле, финтира вратаря, но Томас се появи и се справи със ситуацията. В 44-ата Санти Ариас центрира остро във вратарското поле, където стражът Ираисос стигна до топката преди Калинич.
В 49-ата минута Анхел Корея нацели греда, след като вратарят Ираисос изпусна топката и имаше късмет, че тя не премина голлинията. В 58-ата гостите от “Монтиливи” вкараха много ценен гол, който задължи домакините да търсят още две попадения. Кристиан Стуани беше оставен сам при статично положение и отбеляза с глава от десет метра - 1:2.
В 62-ата останаха сериозни съмнения за дузпа в наказателното поле на гостите. Бернардо Еспиноса сложи ръка и попречи на Калинич, но съдията Матеу Лаос прецени, че това не е достатъчно за дузпа. В 66-ата Анхел Корея се шмугна между двама бранители, надхитряйки ги, след което отбеляза сам срещу Ираисос - 2:2. След гола Диего Симеоне пусна головото си оръжие Антоан Гризман. В 78-ата Годин нямаше късмет и също удари греда. Минута по-късно топката беше в мрежата, но след вдигнат флаг за засада.
В 84-ата Гризман отбеляза фамозен гол от много малък ъгъл. Френският магьосник изрита топката от въздуха и я прати над главата на вратаря - 3:2. Това обаче не беше победният гол на Атлетико. В 87-ата каталунците реагираха и отново ужилиха своя съперник. Пере Поро проби отдясно, върна назад и Борха Гарсия шутира от 18 метра, а резервата Думбия отклони леко, пращайки топката до дясната греда на Адан - ниско долу: 3:3. До края Атлетико не намери сили за нов отговор.
Положителното за Атлетико е, че януари месец няма да е толкова натоварен и тимът ще обърне внимание на Примера и на подготовката си за 1/8-финалите в Шампионската лига, където ги чака Ювентус.
Атлетико Мадрид - Жирона 3:3 (1:1 в първия мач)
1:0 Калинич (12)
1:1 Валери (37)
1:2 Стуани (58)
2:2 Корея (66)
3:2 Гризман (84)
3:3 Думбия (87)
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички