Реал Мадрид не показа желание и загуби от Леганес (видео)

Реал Мадрид не показа желание и загуби от Леганес (видео)
Отборът на Реал Мадрид претърпя поражение с 0:1 при гостуването си на Леганес в мач реванш от 1/8-финалите за Купата на краля, игран на "Бутарке". Победата на "лос бланкос" с 3:0 в първата среща им даде нужното спокойствие и на практика в нито един момент не беше поставено на карта тяхното продължаване напред. Тази вечер Мартин Брайтвайте отбеляза единствения гол в 31-ата минута.
Сантиаго Солари най-сетне реши да заложи на Иско в стартовия състав. Заради кадровите проблеми в атака Серхио Регилон трябваше да играе в офанзивната тройка с Лукас Васкес и Винисиус Жуниор. Рафаел Варан и Начо Фернандес оформиха централната защитна двойка.
Домакините започнаха по-активно, но не намираха начин да застрашат вратата на Кейлор Навас. Гостите от "Сантиаго Бернабеу" също опитваха да разиграват в половината на своя съперник, но и далеч от вратаря Иван Куеяр. В 22-ата "краставичарите" създадоха първа реална опасност. След центриране отдясно Варан и Начо "увиснаха", топката стигна до Васил Кравец на далечната греда, но в последния момент се намеси Лукас Васкес.
В 26-ата Сабин Мерино стреля с глава изключително близо до гредата. Три минути по-късно Иско напредна в наказателното поле и шутира с левия крак - стражът "Пичу" Куеяр реагира и отрази. В 31-ата Лега откри резултата. След центриране отдясно Брайтвайте нацели греда, последва суматоха, Навас беше на земята и в крайна сметка Брайтвайте намери начин да насочи в мрежата - 1:0. До края на полувремето европейският шампион не успя да отговори.
След почивката Реал Мадрид опита да реагира. Атаките на "лос бланкос" обаче не се изостряха във финалната си фаза. Иско се премести като "фалшива деветка", а Винисиус и Лукас действаха по крилата. В средата на полувреме Сантиаго Солари замени Иско и пусна Кристо Гонсалес. Иско и Солари дори не се погледнаха, а малагийският халф мина доста далеч от него при смяната.
В 69-ата минута Брайтвайте се възползва от слисаните действия на Алваро Одриосола и Варан, но в последния миг Навас беше заел точна позиция. В 72-ата Дани Себайос продължи наляво за Винисиус. Бразилецът реши да стреля без забавяне с вътрешен удар и улесни вратаря. Домакините предприемаха нелоши нападения в търсене на драматични мигове в края. В 85-ата Сабин Мерино направи голям пропуск. В 90-ата резервата Браим Диас удари греда. Вратарят беше преодолян, топката се търкулна и нацели гредата. Секунди преди финала Кейлор Навас направи три спасявания. Костариканецът действаше бдително и може би единствен заслужава похвали от състава на Реал.
Следващата среща на "лос бланкос" е в неделя срещу Севиля от Ла Лига. Предстои да бъде определен противникът на мадридчани за 1/4-финалите за Ла Копа.
 
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти