Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:4

Барселона си връща Японския Меси

Барселона си връща Японския Меси

Барселона е на прага на това да си върне японската надежда Такефуса Кубо. 17-годишният нападател прекара четири години в детско-юношеската школа на каталунците, но през 2015 година бе принуден да се върне в родината си, след като получи забрана да играе в “Ла Масия” в следствие на нередовни трансферни на “лос кулес” на футболисти под 18-годишна възраст.

Кубо ще навърши 18 години на 4 юни, което автоматично ще му даде право да играе за който и да е отбор извън пределите на родния си континент. Mundo Deportivo пише, че Такефуса вече е избрал къде да продължи кариерата си и това е именно Барселона. Изданието добавя, че “блаугранас” и колегите им от Токио вече са постигнали принципна договорка за преминаването на острието обратно в Европа.

Очакванията са, че младежкият национал на Япония ще пристигне в Испания през лятото и на първо време ще играе за “Б” отбора на Барселона.

При първия си престой в каталунската столица той вкарва 74 гола в 30 мача, а във втората си година извежда клуба до Купата на Каталуня в съответната възраст - при 14-годишните. Още от времето си в “Ла Масия” Кубо получава прозвището “Японския Меси”.

Талантът бе извикан в младежкия национален отбор на страната си още на 15-годишна възраст.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички