Бивш президент на Барса: Заложих 100 млн. песети от собствения джоб, за да задържа Стоичков

Жоан Гаспар, бивш президент на Барселона, разкри любопитни подробности от престоя на Христо Стоичков на “Камп Ноу” в интервю за YouTube канала Idolos. Още преди да е свършил първият сезон на Камата в Каталуня българинът е бил ухажван упорито от Пари Сен Жермен. “Страстта ми към Барса е на толкова високо ниво, че тогава стигнах до там да вадя пари от джоба си, за да привличам футболисти. Един от тях беше Христо Стоичков. Ако не беше Жоан Гаспар, щеше да отиде в ПСЖ”, сподели той.
“Барселона не искаше да го купува, защото го смяташе за рисков. Хосе Мария Мингейя го взе на своя глава и показа, че е голям играч”, разказа управляващият “лос кулес” от 2000 до 2003 година. “Когато Стоичков трябваше да подновява контракта си, Барселона му предложи договор за две години, а той искаше три. Президентът (Хосе Нунес) не желаеше дълги договори, защото ги смяташе за рискови. И знаете ли как завърши историята? Барселона го взе за две години, а аз сключих споразумение - ако клубът не го иска третата година, аз трябваше да платя. Заложих 100 млн. песети (около 600 хиляди евро) от собствения джоб, за да задържа Стоичков. Моята компания се ангажира да му плати третата година. Късметът беше, че по-късно Стоичков подписа нов договор за още година и след това за още една”, обясни той.
“Чувствам се много горд, защото след това мое лично действие, рискувайки 100 милиона песети, Стоичков спечели титли, КЕШ. Чувствам се ключов участник в тази история. Случи се, първо, благодарение на Мигейя, второ, благодарение на това мое действие, и, трето, благодарение на самия него”, каза още Гаспар.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти