Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Неймар или Мбапе? Сметките на Реал Мадрид излизат

Неймар или Мбапе? Сметките на Реал Мадрид излизат

Мечтата на Флорентино Перес да разполага в Реал Мадрид с Неймар или Килиан Мбапе няма да бъде бреме за клуба поне откъм заплати, изчислява AS. Сметките на столичани ще излязат така, че клубът да не попадне под ударите на Европейската клубна асоциация, уточнява мадридското издание.

Според препоръките заплатите в клуба не трябва да надвишават 70% от годишния му оборот. В момента Реал отделя за възнаграждения 430,7 млн. евро, като тук влизат не само футболистите и треньорите, а всички служители на Реал - общо 811 души. В същото време оборотът на бившия шампион на Европа за изминалата година беше 751 млн. евро, което означава, че заплатите са 57%. Ако към тази сума се прибавят сегашните възнаграждения на Неймар (70 млн. преди данъците) или Мбапе (22 млн. евро преди данъци) в Пари Сен Жермен, то сумата не прехвърля летвата. Даже да допуснем, че бъдат взети и двамата футболисти, то общо заплатите биха станали 522 млн. евро, което е около 69% - т.е. Реал пак би влязъл в рамките.

И все пак няма гаранция, че някой от двамата нападатели ще се съгласи да премине на “Сантиаго Бернабеу” срещу същото си годишно възнаграждение. Това особено важи за Мбапе, който намекна, че иска трудът му да бъде оценяван по-добре.

Но и сделка между Реал и ПСЖ за Ней или френския национал изглежда по-малко вероятна в сравнение с тези за привличането на Еден Азар от Челси и Кристиан Ериксен от Тотнъм, смятат в Испания. Евентуалното идване на двамата футболисти от Премиър лийг обърква сметките. Отделно се спряга и името на Пол Погба от Манчестър Юнайтед. Всичко зависи и от това кои футболисти ще напуснат "белия" клуб, като от особено значение е Гарет Бейл, чиято заплата е висока.
Друг е въпросът и с покриването на правилата за Финансовия феърплей на ФИФА.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти