Разпродажбата в Барселона започва, пише AS

Разпродажбата в Барселона започва, пише AS

Големият плакат “Ликвидация” вече виси от прозореца на офиса на Барселона, пише метафорично AS. Дни след втория провал за сезона клубът започва акция по раздяла с куп футболисти. В събота “лос кулес” загубиха финала за Купата на Испания, а по-рано бяха елиминирани от Ливърпул в Шампионската лига след аванс от 3:0 от първата среща. Тези две поражения надделяха на фона на титлата в Ла Лига и съответно минорното настроение властва.

На трима футболисти им изтичат договори с Барса и те няма да бъда подновени. Томас Вермален си тръгва като свободен агент, а Кевин-Принс Боатенг и Жейсон Мурийо няма да бъдат задържани след периодите си на наем съответно от Сасуоло и Валенсия.

Предстои продажба на Яспер Силесен, като това се очертава да бъде най-лесната сделка. Вратарят обяви, че ще напусне, а кандидатите не липсват. Клаузата на холандеца е 60 млн. евро, но е възможно да има споразумение и за по-ниска сума.

Малком също е на изхода на Кан Барса, като за него оферта има от Борусия (Дортмунд).


Доста по-трудно обаче ще бъде с Филипе Коутиньо и Самюел Юмтити. Бразилецът беше взет с рекордна сделка от 160 млн. евро с бонусите, а сега никой няма да се съгласи да плати толкова много. Юмтити пък има хронична контузия в коляното и останалите клубове го знаят.

Още трима са набелязаните за продажба. Андре Гомес изкара сезона в Евертън като преотстъпен, а сега интерес към него има от страна на Тотнъм. Денис Суарес обаче нямаше същия шанс в Арсенал и за него едва ли ще бъдат взети кой знае колко пари. Последният е Рафиня Алкантара, който също като Юмтити страдаше от контузии, което ограничава възможностите му за трансфер.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти